Női kosárlabda Euroliga – Az idei ezüstérmessel egy csoportban a Győr

Budapest, 2012. július 6., péntek (MTI) – A magyar bajnok Győr többek között az előző szezonban ezüstérmes Rivas Ecopolisszal került egy csoportba a női kosárlabda Euroliga pénteki, müncheni sorsolásán.

 

A spanyolok mellett az orosz Szpartak Moszkva, a lengyel Wisla Krakow, a francia Bourges, a cseh Brno és az újonc török Tarsus Belediye Spor lesz Füzy Ákos együttesének riválisa.

Az NB I-ben második Sopron legnevesebb ellenfele a török Fenerbahce. Székely Norbert csapata még az olasz Schióval, a szlovák Kosicével, az orosz Orenburggal és a sorozatban egyformán először induló francia Arras Pays D’Artois-val és román Targovistével csap majd össze.

A csoportkör október 24-én rajtol és február 6-án zárul. A 21 csapatos mezőnyt három hétcsapatos csoportra osztották, melyekből a legjobb öt-öt jut tovább, abban az esetben, ha a nyolcas döntő házigazdája valamelyik csoport első öt együttese között lesz. Amennyiben a leendő házigazda csapata csoportja hatodik vagy hetedik helyén végezne, akkor mindhárom hetesből az első négy jut automatikusan a nyolcaddöntőbe, továbbá a két legjobb ötödik.

A nyolcaddöntő két győzelemig tartó párharcaira februárban kerül sor, a nyolcas finálét pedig márciusban rendezik. A finálé házigazdájáról ősszel dönt az európai szövetség.

Az Euroliga csoportjai:

A csoport:

———-

UNI SEAT GYŐR, Rivas Ecopolis (spanyol), Szpartak Moszkva (orosz), Wisla Krakow (lengyel), Bourges (francia), Brno (cseh), Tarsus Belediye Spor (török)

B csoport:

———-

UNIQA EUROLEASING SOPRON, Fenerbahce (török), Schio (olasz), Kosice (szlovák), Orenburg (orosz), Arras Pays D’Artois (francia), Targoviste (román)

C csoport:

———-

Jekatyerinburg (orosz), Polkowice, Galatasaray (török), USK Praha, Perfumerias Avenida (spanyol), Novi Zagreb (horvát), USO Mondeville (francia)

 

 

scp \ slr \ bsa

 

MTI

Címkék:


Sporthírek