A csapatépítés jegyében

2019.12.03. 16:18

A 2019-es MEFOB úszóbajnokság debreceni helyezettjei

Az idei MEFOB úszóbajnokságot, az egyetemisták és főiskolások országos versenyét a fővárosi Tüske Uszodában rendezték meg.

Fotó: Rentka László

A hétvégi Nemzetközi Úszóliga (ISL) londoni állomása és a küszöbön álló rövidpályás Európa-bajnokság (Glasgow, december 4-8.) miatt több egyetem nélkülözte válogatott úszóit.

Így is több élsportoló állt rajthoz, köztük Kenderesi Tamás ifjúsági olimpiai bajnok, olimpiai bronzérmes, Rasovszky Kristóf világbajnok nyíltvízi úszó, Gyárfás Bence, Sztankovics Anna és Takács Krisztián olimpikon úszók és Gulyás Michelle ifjúsági olimpiai bronzérmes öttusázó. Az igazolt úszók eredményeit külön kategóriában értékelték.

A Debreceni Egyetem 13 fős csapata a nem igazolt úszók versenyében az alábbi eredményeket érte el:

Mokos Csenge a 100 m-es női hátúszásban ezüstérmet nyert. A férfiak hasonló versenyszámában Sándor Milán a pontszerző 6. helyen csapott célba.

A 400 m-es gyorsúszásban három debreceni lány is pontot szerzett, a dobogóról alig lemaradva Vinczepap Réka a 4., Szűcs Rebeka, a Debreceni Búvárklub junior és felnőtt Európa-bajnoki bronzérmese az 5., Mokos Csenge a 6. helyen végzett. A fiúknál Mohamed Khedr, aki Egyiptomból jött a Debreceni Egyetemre tanulni, a 7. helyet érte el, alig lemaradva a pontszerzésről. Mokos Csenge 7. helyével ugyanígy járt a 100 m-es női gyorsúszásban.

A 4x100 m-es vegyesúszó váltóban a fiúknál Sándor Milán, Socrates Mahfoud, Forgony Áron és Mohamed Khedr a 9., a lányoknál a Mokos Csenge, Nagy Viktória, Jurányi Viktória és Szűcs Rebeka négyes a 7. helyen végzett. Az intézményi 10x50 m-es váltóban a Debreceni Egyetemet öt fiú és öt lány csapattag képviselte, akik a 9. helyet szerezték meg. A váltó névsora: Fülöp Zsolt, Sándor Milán, Lente Tamás, Mokos Csenge, Jurányi Viktória, Szűcs Rebeka, Nagy Viktória, Socrates Mahfoud, Mohamed Khedr, Forgony Áron.

Fotó: Rentka László

A debreceni csapat tagjai még több évig debreceni egyetemisták lesznek. Három külföldi hallgató is csatlakozott hozzájuk a versenyre, a két már említett fiún kívül Ines Lajili volt válogatott úszónő Tunéziából. A 13. csapattag Zékány-Nagy Tekla volt, aki az 50 m-es női gyorsúszásban indult. Többen elfoglaltságuk miatt nem tartottak velük a versenyre. A következő évek a csapatépítés jegyében telnek – mondta Lente Tamás csapatvezető, aki igazi amatőrként hét éve kezdett el úszni, most is két egyéni csúcsot úszott a MEFOB-on és néhány hónapja a Debreceni Egyetem Úszóklub edzéseit vezeti.

Az összesítésben a résztvevő 23 felsőoktatási intézmény között a Debreceni Egyetem a 15. helyen végzett.

Rentka László csapatkísérő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában