Helyi közélet

2012.12.27. 11:16

Driftelőkre csaptak le a rendőrök Debrecenben

Debrecen - Az autós őrület komoly tömeget vonzott az egyik hipermarkethez.

Debrecen - Az autós őrület komoly tömeget vonzott az egyik hipermarkethez.

Tizenkét járművezetőt büntettek meg a rendőrök december 26-án este a Kishatár utcai körforgalomnál, ahol rendőrségi becslés szerint másfélezres tömeget vonzott egy illegális driftverseny. Kovács Károly rendőrségi szóvivő csütörtöki közlése szerint a biztonságos közlekedés szabályai ellen vétő sofőrök közül kettővel szemben szabálysértési feljelentést tettek, tizet megbírságoltak. A rendőri jelenlétének köszönhetően a nézők fél óra alatt szétszéledtek, de a biztonság kedvéért az egyenruhások éjfélig maradtak.

 

 

Egy néző videót töltött fel a körforgalomban driftelőkről a legnagyobb videómegosztóra. A felvétel tanúsága szerint elsősorban ladások koptatták a gumit, és két gépkocsi össze is koccant az esőben. A legfőbb probléma, hogy a driftelők olyan úton mulattak, ahol egyszerű közlekedők is fel-feltűntek, akik a tömegtől és a bőgő motoroktól érezhetően megszeppenve haladtak át a körforgalmon (a jelenlévők örömére egy DKV-járat is odakeveredett).

Erre tekintettel a rendőrség minden ilyen esetben a legszigorúbb szankciót fogja alkalmazni a szabálytalankodókkal szemben.

A drift lényege, hogy az autó hátulját kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy az autó megtapadjon. A sikerhez tökéletes kormányzásra és gázpedálkezelésre van szükség.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában