Női kézilabda-vb – A továbbiakban nem használják a videóbírót

Női kézilabda-vb – A továbbiakban nem használják a videóbírót
© Illusztráció: Getty Images
Budapest/Kolding – Az egyik mérkőzés végeredményét döntően befolyásoló hiba miatt a folytatásban nem használják a videóbírót a dániai női kézilabda-világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség (IHF) honlapján kedden megjelent közlemény emlékeztet arra, hogy a hétfői Koreai Köztársaság-Franciaország (22-22) találkozó 17. percében, Ju Hjun Dzsi lövése után videóbírót alkalmaztak annak megállapítására, hogy a labda teljes terjedelmével a gólvonal mögé került-e.

A zsűri a felvétel megtekintése után nem ítélt gólt, de a meccs után kiderült, hogy a rendszer nem a teljes jelenetet játszotta vissza, csak a végét, amikor a labda másodszor pattant a kapufáról a gólvonalra. Ekkor a labda valóban nem volt bent, ezt megelőzően viszont igen.

Az IHF elismerte a hibát és úgy döntött, hogy a szóban forgó mérkőzésen tevékenykedő játékvezetők és zsűritagok a világbajnokság további részében már nem kapnak feladatot. A közlemény kiemeli, hogy a videóbírót sikeresen alkalmazták a katari férfi vb-n, de a hétfői eset miatt a dániai torna folytatásában nem fogják alkalmazni, mert nem zárható ki teljes mértékig a hiba lehetősége.

Mindezek ellenére – a szabályok értelmében – a koreai csapat nem óvhatja meg a meccs végeredményt.

A nemzetközi szövetség továbbra is fontosnak tartja a játékvezetők munkájának technikai támogatását, de álláspontjuk szerint a jelenlegi rendszer további fejlesztésre, pontosításra szorul.

A C csoportban Franciaország egy győzelemmel és egy döntetlennel a második, Dél-Korea két döntetlennel a negyedik helyen áll. Az A csoportot két győzelemmel vezető magyar válogatott kedden (ma) 18.30 órától Montenegróval játszik.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából