Női kézilabda NB I – Vállalja az élvonalbeli indulást a Kecskemét

Budapest – Vállalja az indulást a női kézilabda NB I-ben a Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE, amely a másodosztály Keleti-csoportjának bajnokaként jutott fel.

A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Orell Zsolt elnök elmondta, hogy a jelenlegi keretből 11 játékos, nyolc új igazolás és két juniorkorú kézilabdázó alkotja majd a csapatot a következő szezonban, illetve folyamatban van még egy jobbszélső szerződtetése. A vezetőedző továbbra is Marosán György lesz.

A klubvezető kijelentette, hogy idei eredményüket “egyetlen forint önkormányzati támogatás nélkül” érték el, de az éremátadón jelen lévő Bogasov István tanácsnoktól nagyon szép jövőképet kaptak.

“Tudom, érzem, hogy ennek a sikernek itt a városban nem mindenki örül. Nem mindenki nézi őszinte mosollyal a bajnoki címet, és azt, hogy a városban most először lett NB I-es női kézilabdacsapat, azonban szombaton valami elindult, valami megváltozott. Bízom benne, hogy a felvázolt lehetőségek hamarosan megtelnek tartalommal is” – fogalmazott Orell Zsolt.

– MTI –