Helyi közélet

2013.08.15. 10:29

Ásványvízből húsleves

Hajdú-Bihar - Az ivóvízminőség-javító program befejezése óta rosszabb a vizük, mint annak előtte.

Hajdú-Bihar - Az ivóvízminőség-javító program befejezése óta rosszabb a vizük, mint annak előtte.

Nagyjából két éve fejeződött be az ivóvízminőség-javító program négy sárréti településen (Bihartordán, Nagyrábén, Bihardancsházán és Sápon), ám az ott élők állítják: a vegyszerektől időnként olyan büdös víz jön a csapból, hogy sok család a főzéshez inkább ásványvizet használ.

Módos Imre bihartordai polgármester szó szerint így fogalmazott: elhiszem, hogy az ivóvizünk az uniós szabványnak megfelel, csakhogy mi nem szabványt, hanem vizet iszunk. Pontosabban innánk, hiszen egyszer záptojásszagú, másszor meg jód- vagy klórszagú lötty folyik a csapból.

Gyarmati Sándorné, Nagyrábé polgármestere már hónapok óta nem hordja az iskola konyhájáról az ebédet, mert (mint mondta) a leveseken is érződik valami kellemetlen ízhatás a víz miatt. Sápon és Bihardancsházán nemrégiben szivacslabdás tisztítást végeztek, azóta kicsit jobb lett a helyzet.

Nagy Miklós, az üzemeltető cég vezérigazgatója szerint annak idején nem megfelelő technológiát választottak a fővárosi döntéshozók, és sok ezer ember most ennek issza a levét. Ő tudja a megoldást, de nem csak rajta áll…

HBN-PA


[poll id="452"]


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában