Helyi közélet

2013.05.27. 13:24

Torlódások az új körforgalomnál

Debrecen - Hogy lehetne kihúzni a dugót az Egyetem téri körforgalomból?

Debrecen - Hogy lehetne kihúzni a dugót az Egyetem téri körforgalomból?Szinte minden hétköznap reggel fél nyolctól, nyolcig, illetve délután négytől, ötig rövidebb-hosszabb időre bedugul a forgalom az Egyetem téren tavaly épített új körforgalomnál. A legkomolyabb torlódás ezzel összefüggésben az ettől mindössze ötven méterre található Nagyerdei körúton szokott kialakulni, ahol a sor vége néha egészen a Simonyi útig, a Pálmáig ér.

A taxisok véleménye

Az egyetem főépülete mellett, a villamosmegállónál várakozó taxisokat arról kérdeztünk, hogy szerintük mi okozza a problémát?

Nevüket és arcukat nem vállalták, de elmondták, hogy szerintük két tényező együttese a felelős. Egyrészt az Egyetem téri körforgalom túl közel esik a Nagyerdei körúthoz, ahol még jelzőlámpa sincs, így oda nehéz kifordulni. A járművezetők nagyrésze pedig nem toleráns a másikhoz, nem engedik ki a körforgalom felől érkezőket. Másrészt a gyalogosokat és bicikliseket nem kellene a körforgalmon átengedni, mert azzal, hogy az autók nekik elsőbbséget adnak, lelassul a kocsisor. A taxisok úgy vélik, hogy a járókelőknek és a kerékpárosoknak aluljárót kellett volna kialakítani.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában