Helyi közélet

2012.10.25. 16:04

Petíciót juttatnak el Dorogról az ügyészségre

Hajdúdorog - A közelmúltbeli közbiztonsággal kapcsolatos fórumokat nem érezte elegendőnek.

Hajdúdorog - A közelmúltbeli közbiztonsággal kapcsolatos fórumokat nem érezte elegendőnek.

A közbiztonság megerősítését, a helyi ügyeket érintő ügyészségi munka felülvizsgálatát, az ügyészek részéről a rendőrség munkájának „életszerű döntésekkel” való segítését kéri; és azt, hogy az ügyészség legalább olyan elszántsággal akarja üldözni a tudomására jutott bűncselekményeket, mint amilyen elszántsággal gondoskodik jelenleg a bűnelkövetők állampolgári jogainak biztosításáról - ezen három kérést fogalmazta meg Simon Zoltán hajdúdorogi lakos (az önkormányzat egyik bizottságának külsős tagja)azon a petíción, amit várhatóan pénteken juttat el a megyei főügyészséghez.

- A petíció aláíróival (már 1100-an vannak) azért szántuk rá magukat erre a lépésre, mert az elmúlt években - főként az utóbbi hónapokban - a város közbiztonsága megromlott, és ennek következtében a lakosság bizonytalanságban, az idősek rettegésben töltik éjszakáikat. Az elmúlt hetekben számos hivatalos ülésen, és egy közbiztonsági fórumon képezte megbeszélés tárgyát Hajdúdorog folyamatosan romló közbiztonsága.

A megbeszélések legfontosabb üzenete az volt, hogy az ügyészségi eljárások során gyakran nem életszerű döntéseket hoznak. A felsoroltakat azért kérjük, mert egy működő jogállamban az állami intézmények hatékonysága eredményeként, a hajdúdorogi polgárok minden körülmények között és minden területen biztonságban szeretnék érezni magukat - mondta a petíció elindítója.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában