Női kézilabda EHF Kupa – Házigazdaként veszített a Vác

Vác – A Váci NKSE házigazdaként két góllal kikapott a török Kastamonu Belediyesi GSK csapatától a női kézilabda EHF Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában a párharc első, vasárnapi mérkőzésén.

Eredmény

Női EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés

Váci NKSE-Kastamonu Belediyesi GSK (török) 24-26 (12-11)

A Vác gólszerzői: Kovács P. 6, Diószegi 5, Radosavljevic, Barján 3-3, Szamoránsky, Jovetic 2-2, Kácsor, Lakatos, Szondi 1-1

A kilenc külföldi játékossal felálló török csapat kezdett jobban (1-4), és a helyzet a váciak pontatlan támadásai miatt nem változott később sem, ezért Szilágyi Zoltán vezetőedzőnek már a tizedik percben időt kellett kérnie (3-7).

A rendkívül lelkesen kézilabdázó hazaiak játéka némileg hatékonyabbá vált, a brazil Barbara Arenhart kapus egyre több lövést védett, így csapata egy 8-2-es sorozattal fordított (11-10). A vendégektől az első félidőben négy játékost is kiállítottak, de a váciak nem tudtak élni a létszámfölényes lehetőségekkel, ezért csak egy találattal vezettek a szünetben.

A magyar együttes a második felvonás elején is eredményes volt (16-13), de az ellenfél nem hagyta magát. A törökök román kapusa, Mihaela Rombescu bravúrosan védett, társai jól védekeztek, ennek köszöbhetően egy 7-2-es szériával megfordították az állást (18-20).

A váciak a védekezés helyett egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a támadásra, de nem jártak sikerrel (20-23), és a hajrában már nem tudtak egyenlíteni (24-26).

A vendégek legeredményesebb játékosa Serpil Iskenderoglu volt hat találattal. A visszavágót jövő vasárnap rendezik.

Szombaton játszották

Érd HC-Issy Paris (francia) 31-21 (18-8)
SCM Craiova (román) – DVSC-TVP 24-19 (16-11)
FC Köbenhavn (dán)-Dunaújvárosi Kohász KA 22-21 (11-12)

A párharcok továbbjutói a csoportkörbe kerülnek.

– MTI –