Női kézilabda EHF Kupa – A Dunaújváros nem játszhatja hazai pályán a döntőt

Akt.:
Budapest/Dunaújváros – – A Dunaújvárosi Kohász KA csarnoka nem felel meg az elvárásoknak, ezért nem fogadhatja hazai pályán a német TuS Metzingen együttesét a női kézilabda EHF Kupa döntőjében.

A magyar csapat vasárnap idegenben lőtt több góllal búcsúztatta a dán Randers HK-t az elődöntőben, így 13 év után szerepelhet ismét egy nemzetközi kupasorozat fináléjában.

A klub honlapján hétfőn Szemenyei István ügyvezető elmondta: az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) márciusi határozata szerint a dunaújvárosi sportcsarnok a közelmúltban elvégzett fejlesztések ellenére sem alkalmas a döntő megrendezésére. Ezt támasztja alá az is, hogy a Randers játékosai nem voltak hajlandóak az öltözőben zuhanyozni a vasárnapi meccs után.

“Tudomásul kell vennünk, hogy olyan színvonalú körülményeket kell teremtenünk, amelyek egy európai kupadöntőhöz illenek” – mondta a klubvezető. Hozzátette: a dunaújvárosi jégcsarnok szintén nem alkalmas, az átalakítása óriási összegeket emésztene fel, ráadásul nem is szerepel jelenleg az EHF-nél nyilvántartott csarnokok között.

A DKKA három lehetséges helyszínt is megjelölt, de az csak a keddi sorsolás után derül ki, hogy a Veszprém Arénában, a Syma Csarnokban, vagy a Dabasi Sportcsarnokban fogadja-e Konkoly Csaba vezetőedző német együttesét.

Az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatát működtető részvénytársaság hétfő este közleményben tudatta: szívesen nyújt segítséget a DKKA-nak abban, hogy méltó körülmények között vívhassa meg a nemzetközi kupadöntő hazai mérkőzését, ezért felajánlja a Kohásznak a Veszprém Aréna használatát. Emellett a dunaújvárosi szurkolók számára félárú jegyeket biztosítanának – derül ki a közleményből, amely szerint az ügyben a Veszprém megbízottja haladéktalanul fel fogja venni a kapcsolatot a Dunaújváros képviselőivel.

– MTI –