Női kézilabda BL – Ünneplés a győri Dunakapu téren

Görbicz Anita csapatkapitánynak (k) Kovács Tamás, Orbán Viktor protokollfőnöke a miniszterelnök nevében virágcsokrot ad át a játékos 35. születésnapja alkalmából a női kézilabda Bajnokok Ligájában győztes Győri Audi ETO KC csapatának köszöntésén a győri Dunakapu téren 2018. május 14-én. A címvédő győriek a döntőben hosszabbítás után 27-26-ra győzték le a macedón Vardar Szkopje együttesét május 13-án. Balról Görbicz Anita fia, Boldizsár
Görbicz Anita csapatkapitánynak (k) Kovács Tamás, Orbán Viktor protokollfőnöke a miniszterelnök nevében virágcsokrot ad át a játékos 35. születésnapja alkalmából a női kézilabda Bajnokok Ligájában győztes Győri Audi ETO KC csapatának köszöntésén a győri Dunakapu téren 2018. május 14-én. A címvédő győriek a döntőben hosszabbítás után 27-26-ra győzték le a macedón Vardar Szkopje együttesét május 13-án. Balról Görbicz Anita fia, Boldizsár - © MTI Fotó: Krizsán Csaba
Győr – Mintegy kétezer szurkoló köszöntötte üdvrivalgással a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát a Dunakapu téren hétfő este a Bajnokok Ligája-címvédés alkalmából.

A csapattagokat egyesével szólították a színpadra, ahol mindegyiküket vastaps fogadta. A kupát Görbicz Anita csapatkapitány fiával, Boldizsárral vitte a színpadra, majd Kovács Tamás, Orbán Viktor protokollfőnöke a miniszterelnök nevében egy csokor virágot nyújtott át neki vasárnapi, 35. születésnapja alkalmából.

Vasárnap este a győri csapat a hosszabbításban 27-26-ra legyőzte a macedón Vardar Szkopje együttesét a női kézilabda BL budapesti döntőjében, ezzel megvédte címét.

“Ez a final four nélkületek tényleg nem ment volna” – mondta a szurkolóknak Görbicz, aki hozzátette, nehéz volt számukra az idei szezon, de a hazai bajnokságból hátralévő két mérkőzésen is “nagyot” fognak még harcolni.

Az idény végén hat év után távozó Ambros Martín vezetőedző bizakodását fejezte ki, hogy nem a vasárnapi volt az utolsó győzelmük a szezonban.

Borkai Zsolt polgármester arról beszélt, hogy a mostani idény nem volt egyszerű a lányoknak, de akik akár élőben, akár közvetítésen nézték a négyes döntő mérkőzéseit, azt látták, hogy egymásért, a csapatért, a szurkolókért, a győriekért küzdöttek.

Azt kérte a szurkolóktól, hogy szeressék a játékosokat minden pillanatban, mert nem csak ők, hanem egész Magyarország büszke rájuk.

kezi2A női kézilabda Bajnokok Ligájában győztes Győri Audi ETO KC játékosai ünnepelnek a kupával a győri Dunakapu téren 2018. május 14-én. A címvédő győriek a döntőben hosszabbítás után 27-26-ra győzték le a macedón Vardar Szkopje együttesét május 13-án | MTI Fotó: Krizsán Csaba

Bartha Csaba klubelnök a színpadon megköszönte a csapattagok és a szakmai stáb munkáját, valamint a szponzorok és a szurkolók támogatását.

A vasárnapi volt a 16. magyar érdekeltségű finálé a női kézilabda BL, illetve elődje, a Bajnokcsapatok Európa Kupája történetében. A mérleg hat győzelem: 1982-ben a Vasas, 1999-ben a Dunaferr SE, 2013-ban, 2014-ben, tavaly és idén pedig a Győr ért fel a csúcsra. Újabb sikerével a Győr immár a harmadik legeredményesebb klub a legrangosabb európai sorozatban.

A 13-szoros bajnokcsapatra az NB I-ben még két forduló vár, vasárnap Budaörsre látogat, jövő szerdán pedig a Békéscsabát fogadja.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából