Női kézilabda BL – Sima FTC-siker a Symában, hét pont a középdöntőre

Budapest, 2015. november 22. A francia Alexandrina Cabral Barbosa kapura dob, balra Mészáros Rea a női kézilabda Bajnokok Ligája 6. fordulójában, a B csoportban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Fleury Loiret mérkőzésen Budapesten, a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban 2015. november 22-én.
Budapest, 2015. november 22. A francia Alexandrina Cabral Barbosa kapura dob, balra Mészáros Rea a női kézilabda Bajnokok Ligája 6. fordulójában, a B csoportban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Fleury Loiret mérkőzésen Budapesten, a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban 2015. november 22-én. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – Az FTC simán legyőzte a francia Fleury Loiret csapatát a Syma Csarnokban a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének zárásán, így a magyar csapat hét pontot visz magával a január 8-án kezdődő középdöntőbe a maximális nyolcból.

Női BL, 6. (utolsó) forduló:

B csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Fleury Loiret (francia) 36-23 (24-12)

Az FTC október 25-én a Fleury Loiret otthon 28-28-as döntetlent játszott, és most az volt a tét, hogy a zöld-fehérek 7 pontot tudnak-e magukkal vinni a 12-es középdöntőbe, vagy be kell érniük kevesebbel, 6-tal vagy 5-tel.

Zácsik Szandra két találatával indult a fontos mérkőzés, az ellenfél pedig csak rövid ideig tudta tartani a lépést a magyarokkal. Sorozatban négy hazai gól érkezett 5-4 után, nem volt meglepő, hogy a Fleury időt kért. Hiába, mert továbbra is nagy kedvvel játszottak a hazaiak, akik kevéssel később megroppantották a franciákat. Kettős emberelőnyben, a 26. percben volt először tíz a különbség (21-11), s a szünetig folytatódott az örömkézilabdázás.

A folytatásban sem volt ok az aggodalomra, annak ellenére állandósult a különbség, hogy az FTC helyenként már könnyelműen is játszott. A védelmek mindkét oldalon jobban zártak, mint korábban, így viszonylag kevés gól esett. Az utolsó negyedórában már a Ferencváros cseresora játszott inkább, ám a Fleury képtelen volt felpörögni, így súlyos vereséggel zárta az összecsapást.

Szombaton játszották:

Thüringer HC (német)-Podravka Koprivnica (horvát) 29-19 (13-6)

Az állás: 1. (és középdöntős) FTC-Rail Cargo Hungaria 11 pont/6 mérkőzés, 2. (és középdöntős) Thüringer HC 5/5 (138-129), 3. (és középdöntős) Fleury Loiret 5/5 (117-128), 4. Podravka Koprivnica 1/6

A párizsi terrortámadások miatt elhalasztott Fleury-Thüringer mérkőzést január 6-án pótolják, és akkor derül ki, hogy a francia, illetve a német együttes hány pontot visz magával. Jelenleg a Fleurynek 2, a Thüringer HC-nak pedig 1 vitt pontja van.

C csoport:

korábban:

Midtjylland (dán)-Győri Audi ETO KC 22-22 (12-10)

szombaton játszották:

Vardar Szkopje (macedón)-Hypo NÖ (osztrák) 37-25 (15-14)

A végeredmény: 1. (és középdöntős) Győr 9 pont, 2. (és középdöntős) Szkopje 8 pont, 3. (és középdöntős) Midtjylland 7, 4. Hypo NÖ 0

A Győr 5, a Szkopje 4, a Midtjylland 3 pontot visz magával.

A csoportokból az első három helyezett jutott a január 8-án rajtoló középdöntőbe, ahova magukkal viszik az egymás ellen elért eredményeket.

– MTI –
hirdetés