Női kézilabda BL – Sikereket ígérő hétvége

Budapest – Az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC is komoly győzelmi reményekkel várja a női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, negyedik fordulóját.

Az FTC vasárnap 30-27-re nyert a német Thüringer HC, a Győr pedig szombaton 29-21-re az osztrák Hypo NÖ otthonában, és most megint ezen két együttes lesz az ellenfél, de már hazai pályán.

A két magyar BL-résztvevő szerdán az NB I-ben találkozott a Népligetben, és a fővárosiak – a bokaszalag-sérüléssel kezelt Szucsánszki Zita nélkül – 29-28-ra legyőzték legfőbb hazai riválisukat.

A német listavezető Thüringer HC 26-13-as Bundesliga-győzelemmel “melegített” a szombati, Syma Csarnokban sorra kerülő összecsapásra, míg a Hypo NÖ történelmi vereséget szenvedett. A jelenleg három magyart – Mehlmann Ibolyát, Hajgató Annát és Kiss Kittit – is foglalkoztató, egykoron szebb éveket megélt, nyolcszoros BEK-, illetve BL-győztes, Kovács Ferenc edzette osztrák gárda szerdán este az Union Korneuburg otthonában kapott ki 26-24-re. A Hypo NÖ utoljára 1993. március 22-én szenvedett vereséget az osztrák pontvadászatban, azóta sorozatban 384 találkozót vívott meg győztesen.

A hétvégén már mindkét magyar csapat teljesítheti a minimális elvárást, azaz a 12-es középdöntőbe jutást. Ehhez a Győrnek pontot kell szereznie, míg az FTC akkor jut tovább már most, ha a negyedik fordulóban több pontot szerez, mint a sereghajtó horvát Podravka Koprivnica.

A hétvége programja, 4. forduló:

B csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Thüringer HC (német), szombat 18.00, SYMA-csarnok

Fleury Loiret (francia)-Podravka Koprivnica (horvát), vasárnap 17.30, Orléans

Az állás: 1. FTC-Rail Cargo Hungaria 5 pont, 2. Thüringer HC 3 (81-78), 3. Fleury Loiret 3 (75-75), 4. Podravka Koprivnica 1

C csoport:

Győri Audi ETO KC-Hypo NÖ (osztrák), vasárnap 17.00

Midtjylland (dán)-Vardar Szkopje (macedón), vasárnap 17.00, Ikast

Az állás: 1. Vardar Szkopje 4 pont (93-76), 2. Midtjylland 4 (83-75), 3. Győri Audi ETO KC 4 (77-69), 4. Hypo NÖ 0

Az első három helyezettek jutnak a középdöntőbe, ahova magukkal viszik az egymás ellen elért eredményeket.

– MTI –Sporthírek


hirdetés