Női kézilabda BL – Könnyedén győzött a Győr

Mari Enzersdorf – A Győri Audi ETO KC esélyeshez méltóan könnyedén győzött szombaton az osztrák Hypo NÖ otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.

Női BL, 3. forduló, C csoport:

Hypo NÖ (osztrák)-Győri Audi ETO KC 21-29 (6-15)

Az ETO remekül kezdett a BL-ben, meggyőző fölénnyel nyert a macedón Vardar Szkopje vendégeként, ám egy hete gyenge teljesítményt nyújtott, emiatt a dán Midtjylland könnyedén vitte el a két pontot Győrből. Ezúttal a csoportban eddig halványan teljesítő Hypo várt Görbicz Anitáékra.

A két csapat nem volt azonos szinten, fokozatosan nőtt a különbség, a Hypo alig jelentett veszélyt a kapura. Még a szünet előtt tizenegy góllal is vezetett a Győr, de a félidő utolsó két találata a hazaiaké volt.

A folytatásban sem tudott mit kezdeni a vendégek védekezésével a három magyart – Mehlmann Ibolyát, Hajgató Annát és Kiss Kittit – is foglalkoztató, egykoron szebb éveket megélt, nyolcszoros BEK-, illetve BL-győztes, Kovács Ferenc edzette Hypo. Mivel a meccs már az első felvonásban eldőlt, a vendégek számára az is belefért, hogy a szünet után csökkenjen a különbség. A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak szlovák légiósa, a tíz találatig jutott Alzbeta Tothova lett.

A két együttes jövő vasárnap Győrben újra megmérkőzik.

vasárnap:

  • Vardar Szkopje (macedón)-Midtjylland (dán), Szkopje, vasárnap 15.15

B csoport:

vasárnap:

  • Thüringer HC (német) – FTC-Rail Cargo Hungaria, Nordhausen 14.00
  • Podravka Koprivnica (horvát)-Fleury Loiret (francia), Kapronca 17.30

– MTI –