Női kézilabda BL – Győzött a Győr a csoportzárón

A győri Tóth Gabriella (k) tör kapura a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Győri Audi ETO KC - Rosztov Don mérkőzésen Győrben 2016. november 19-én. Jobbra Olga Csernojivanenko, az orosz Rosztov Don játékosa
A győri Tóth Gabriella (k) tör kapura a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Győri Audi ETO KC - Rosztov Don mérkőzésen Győrben 2016. november 19-én. Jobbra Olga Csernojivanenko, az orosz Rosztov Don játékosa - © MTI Fotó: Krizsán Csaba
Győr – A biztos középdöntős Győr 32-25-re nyert a vendég orosz Rosztov-Don ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében.

Női BL, C csoport, 6. (utolsó) forduló:

Győri Audi ETO KC – Rosztov-Don (orosz) 32-25 (15-12)

A találkozónak nem volt különösebb tétje: a Rosztov biztos utolsó volt csoportjában, azaz nem juthatott tovább, és átkerül az EHF Kupába. Az is eldőlt már, hogy a várandós Heidi Lökét nélkülöző győriek hat ponttal – a Midtjylland elleni hazai, valamint a címvédő román CSM Bucuresti elleni oda-vissza győzelemnek köszönhetően – vágnak neki a középdöntőnek. A két csapat október 22-i összecsapásán a Győr 28-27-re győzött idegenben.

A szombati találkozón a felek végig szoros meccset vívtak, hol a Rosztov, hol az ETO vezetett. A szünet előtti hajrá a hazaiaknak sikerült sokkal jobban. A második félidőben már egyértelmű volt az esélyesebb győriek fölénye, és magabiztos sikerrel zárták a csoportkört.

A nap másik összecsapásán a macedón Szkopje nyert Lipcsében. Így az FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnapi, asztraháni találkozójának komoly tétje lesz, mert a végeredményt mindkét gárda továbbviszi a középdöntőbe. Most a Szkopje elleni döntetlennel és vereséggel, valamint az Asztrahanocska elleni hazai sikerrel a Ferencvárosnak három pontja van, amely egy újabb diadallal öt pont lenne.

Vasárnap játsszák:
CSM Bucuresti (román)-Midtjylland (dán) 19.00

B csoport, 6. forduló:
HC Leipzig (német)-Vardar Szkopje (macedón) 22-45 (9-22)

Vasárnap:
Asztrahanocska (orosz) – FTC-Rail Cargo Hungaria, Asztrahán 13.00

– MTI –
hirdetés