Női kézilabda BL – Győri siker és továbbjutás

Győr, 2015. november 8. A győri Tomori Zsuzsanna (k) lő kapura az osztrák Sonata Vijunaite (b), valamint az osztrák csapatban játszó Kiss Kitti között a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 4. fordulójában vívott Győri Audi ETO KC - Hypo NÖ mérkőzésen a Győri Arénában 2015. november 8-án.
Győr, 2015. november 8. A győri Tomori Zsuzsanna (k) lő kapura az osztrák Sonata Vijunaite (b), valamint az osztrák csapatban játszó Kiss Kitti között a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 4. fordulójában vívott Győri Audi ETO KC - Hypo NÖ mérkőzésen a Győri Arénában 2015. november 8-án. - © MTI Fotó: Kovács Anikó
Budapest – A Győri Audi ETO KC hazai pályán könnyed győzelmet aratott vasárnap az osztrák Hypo NÖ felett a női kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, ezzel bejutott a középdöntőbe.

Női BL, 4. forduló:

C csoport:

Győri Audi ETO KC-Hypo NÖ (osztrák) 37-16 (17-9)

A két együttes múlt szombati, ausztriai találkozóját 29-21-re nyerte a Győr, amely a hét közben bajnoki rangadót vesztett a szintén BL-résztvevő FTC otthonában. A három magyart – Mehlmann Ibolyát, Hajgató Annát és Kiss Kittit – is foglalkoztató, egykoron szebb éveket megélt, nyolcszoros BEK-, illetve BL-győztes, Kovács Ferenc edzette osztrák gárda szerdán este az Union Korneuburg otthonában kapott ki 26-24-re. A Hypo utoljára 1993. március 22-én szenvedett vereséget az osztrák pontvadászatban, azóta sorozatban 384 találkozót vívott meg győztesen.

A vasárnapi meccs sem tartogatott sok jót a BL-ben nyeretlen Hypónak, amely csak 4-0-ás hazai vezetésnél talált először a kapuba. A 26. percben már nyolc góllal vezetett a Magyar Kupa-győztes ETO, a szünetben is 17-9 volt az állás.

Fordulás után tíz gólra nőtt a hazai előny (19-9), Jana Knedlikova, Heidi Löke és Tomori Zsuzsanna pedig egyaránt négy gólnál tartott. Számolatlanul jöttek a további győri találatok, az osztrák együttes 18 perc alatt mindössze kétszer volt eredményes. Ambros Martin csapata végül magabiztosan “hozta a kötelezőt”, a meccs legjobbja a hét-hét gólig jutó Tomori és Löke lett.

A Győr sikerével bejutott a 12-es középdöntőbe.

A csoport másik mérkőzésén:

Midtjylland (dán)-Vardar Szkopje (macedón) 15-25 (11-12)

Az állás: 1. Győri Audi ETO KC 6 pont (114-85), 2. Vardar Szkopje 6 (118-91), 3. Midtjylland 4, 4. Hypo NÖ 0

Mivel a B csoport vasárnap délutáni mérkőzésén a francia Fleury Loiret házigazdaként legyőzte a horvát Podravka Koprivnica csapatát, a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül a Ferencváros is továbbjutott a középdöntőbe.

Eredmény, B csoport:

Fleury Loiret (francia)-Podravka Koprivnica (horvát) 19-17 (11-6)

szombaton játszották:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Thüringer HC (német) 32-28 (19-12)

Az állás: 1. FTC 7 pont, 2. Fleury Loiret 5, 3. Thüringer HC 3, 4. Koprivnica 1

Az első három helyezettek jutnak a középdöntőbe, ahova magukkal viszik az egymás ellen elért eredményeket.

– MTI –



Sporthírek






hirdetés