Sport

2012.10.24. 16:18

Pölöskey kettőt vágott, döntetlen az edzőmeccsen

Labdarúgás  - A DVSC-TEVA 2-2-t játszott a Balmazújvárossal az Oláh Gábor utcában.

Labdarúgás  - A DVSC-TEVA 2-2-t játszott a Balmazújvárossal az Oláh Gábor utcában.A másodosztályú Balmazújváros együttesét fogadta felkészülési mérkőzésen a DVSC-TEVA az Oláh Gábor utcai stadionban. Ahhoz képest, hogy edzőmeccs volt, a Lokiban válogatott labdarúgók léptek pályára Vukasin Polekszics, a sérülésből visszatért Czvitkovics Péter és a veterán Dombi Tibor személyében, de az ugyancsak nemrég felgyógyult Selim Bouadla is ott volt a kezdőben. A találkozóra még az idő is megjavult, verőfényes napsütés nagyjából száz néző várta a csapatokat a stadionban. A debreceniek védelme három ifjút sorakoztatott fel Nagy Zoltán mellett: Hajdut, Holeczet és Suskót.

Bouadla villogott

Az első tapsot Bouadla megmozdulása aratta, a francia kiosztott egy bőrt, majd messziről lőtt, de elkerülte a kaput a labdája. Nem sokkal ezután Czvitkovics közeli lövését védte vetődve Szalma, majd Dombi fejesét(!) ütötte ki a kapus. Visszatérve Bouadlára: a középpályás minden megmozdulásán látszott, hogy szoros barátságban van a labdával és egyre jobb formába lendül, szerelt, osztogatott, tüzelt jobbal-ballal.

Tüzelt viszont a balmazújvárosi Virág is, a korábbi DVSC-játékos szép gólt lőtt szabadrúgásból Polekszics kapujának bal alsó sarkába. Hamar jött a válasz, Kulcsár beadását Pölöskey remek ütemben felugorva fejelte a jobb felsőbe. Az egyenlítés után nem sokkal Kulcsár majd Bouadla veszélyeztetett, de a kapus a helyén volt. A félidő végén itt is, ott is akadtak lehetőségek, de a szünetig újabb gól nem esett.

Megfiatalodtak

A második félidőre hármat cserél a vendégcsapat, a Lokiban pedig Dombit Rezes, Nagyot Kovács G., Hajdut Böszörményi váltotta. A játékrész elején Polekszics védett bravúrral, kisegítve ezzel a rutintalan védőket. A 54. percben Pölöskeyt buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt Kulcsár végezte el, balra lőtt labdáját Szalma kiütötte, ahogyan a csatár két perccel későbbi ziccerét is.

Pölöskey Péter viszont nem kegyelmezett, egyedül kilépve a hálóba emelt.

A Lokiban sorra jöttek be a fiatalok, az Újváros pedig egyenlített: Belényesi lőtt 17 méterről szép gólt, beállítva ezzel a végeredményt.

HBN-TN

 

Edzőmeccs

DVSC-TEVA – Balmazújváros 2-2 (1-1)

Debrecen, 100 néző. Vezette: Veizer.

DVSC: Polekszics – Holecz (Treznai 63.), Nagy Z. (Kovács G. 46.), Hajdu (Böszörményi 46.), Suskó – Dombi (Rezes 46.), Spitzmüller (Burics 60.), Se. Bouadla, Czvitkovics (Ondoa 8.) – Kulcsár (Barzsó 75.), Pölöskey

Balmazújváros: Szalma – Kónya (Forgács 46.), Ludánszki, Papp F., Virág A. – Arnóczki, Sándor I. (Szöllősi 46.) – Sárközi (Nagy R. 60.), Murák (Kiss L. 46.), Kállai – Urbin (Belényesi 46.)

Gól: 0-1 Virág (25.), 1-1 Pölöskey (30.), 2-1 Pölöskey (70.), 2-2 Kiss L. (78.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!