Női kézilabda BL – A negyeddöntő visszavágóján is kiütötte a Győr a Ferencvárost

Győr, 2016. április 9. A győri Nycke Groot (b) köszönti csapattársát, Ida Alstadot a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének Győri Audi ETO KC - FTC Rail Cargo Hungária visszavágó mérkőzésén a győri Audi Arénában 2016. április 9-én.
Győr, 2016. április 9. A győri Nycke Groot (b) köszönti csapattársát, Ida Alstadot a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének Győri Audi ETO KC - FTC Rail Cargo Hungária visszavágó mérkőzésén a győri Audi Arénában 2016. április 9-én. - © MTI Fotó: Kovács Anikó
Budapest/Győr – A Győr kettős győzelemmel jutott be a budapesti Final Fourba a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 17 gólos különbséggel megnyerte a Ferencváros elleni negyeddöntős párharc szombati visszavágóját.

Eredmény:

női BL, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 40-23 (22-10)

Továbbjutott: a Győr kettős győzelemmel, 71-41-es összesítéssel.

A Győr pozitív előjelekkel várta a mérkőzést, mivel a negyeddöntő első mérkőzését megelőzően a bajnokságban is legyőzte (33-22) a Ferencvárost március 26-án. A hazai csapat az első percektől kezdve növelte az idegenben kiharcolt 13 gólos előnyét, és fokozatosan ellépett ellenfelétől. Összesítésben a szünetben már 25 találat volt a különbség.

A folytatásban sem lassított a bajnoki ezüstérmes Győr, így nagy különbséggel, 40-23-ra nyert.

A másik szombati visszavágón a román CSM Bucuresti az egygólos hazai győzelmét követően idegenben is hasonló különbséggel diadalmaskodott az orosz Rosztov Don felett, így szintén ott lesz a Final Fourban.

További negyeddöntős eredmény:

Rosztov Don (orosz)-CSM Bucuresti (román) 28-29 (11-16)

Továbbjutott: a CSM Bucuresti kettős győzelemmel, 55-53-as összesítéssel.

Vasárnap játsszák:

Larvik (norvég)-Vardar Szkopje (macedón) 15.30 (az első mérkőzésen: 20-34)
Buducnost Podgorica (montenegrói)-Baia Mare (román) 19.00 (29-24)

– MTI –