Női futsal: tovább tart a DEAC jó formája?

Női futsal: tovább tart a DEAC jó formája?
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A női futsal NB1-ben a Győri ETO-t fogadja december 11-én, vasárnap este, 20.00-tól a debreceni DESOK-ban a DEAC gárdája. A legutóbb sima idegenbeli sikert arató Sólyom-csapat egy papíron erősebb alakulat ellen lép pályára, ám a győriek elég hektikusak, emellett a DEAC fejlődése tetten érhető: más kérdés, hogy egy esetleges bravúrgyőzelemhez mindennek klappolnia kell majd.

Sólyom Attila edző: – Fontos mérkőzés előtt állunk, győzelmünk esetén jó esélyünk nyílna a felső házi rájátszásra is akár. Ennek megfelelően szeretnénk itthon tartani a 3 pontot. Viszont a Győr jó csapat, ezért nehéz meccs lesz – ráadásul náluk elég simán kikaptunk. A múlt heti győzelem azonban hatalmas lökést adott a lányoknak, és nagyon ránk is fért ez a pozitív élmény, hiszen több alkalommal már elég jól összeállt a játékunk, de mentálisan nem bírtuk a terhet. Az is örömteli, hogy a múlt héten végre sok gólt szereztünk, ráadásul a legtöbbet a fordulóban. Ez szintén szokatlanul jó dolog a lányoknak. A feladat látszólag egyszerű: át kell mentenünk a múlt heti formánkat és akkor meg lehet a győzelem.

Érdekesség, hogy lőtt gólok tekintetében nem vészes a DEAC lemaradása, akár a dobogósoktól sem, ám a védekezést rendbe kell tenni, mert rengeteg alkalommal talált utat a labda a debreceniek kapujába. A jelenleg 4 ponttal utolsó előtti DEAC tehát vasárnap este a a két hellyel előtte tartózkodó, de 6 ponttal többet szerzett győrieket látja vendégül. Meg kell jegyezni azonban, hogy a középmezőny szoros, egy győzelemmel akár 2-3 helyet is lehet ugrani fordulónként.

– Koppányi Szabolcs –