Női asztalitenisz vk – Póta berlini klubtársával egy csoportban

Budapest – Póta Georgina berlini klubtársával, a német Petrissa Soljával, valamint a brazil Caroline Kumaharával került egy csoportba a női asztaliteniszezők idei egyik legrangosabb egyéni versenyén, a japán Szendaiban péntektől vasárnapig sorra kerülő világkupán.

A magyar játékos azzal vívta ki a szereplés jogát, hogy februárban hatodik lett a bakui Európa Top 16-bajnokságon.

A szigetországi tornán húsz játékos vehet részt a kontinentális kvóták alapján, Európát heten képviselik, közülük négyen ázsiai születésűek. A friss világranglistán 31. Pótát a húsz résztvevő közül a 15. helyre rangsorolták.

A vk-n a rangsor első nyolc helyezettjét kiemelik, a többiek pedig négy háromfős csoportban küzdenek a főtáblára jutást érő első két helyért. A nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben zajlik majd a küzdelem. Póta riválisai közül Solja a 26., Kumahara pedig a 137. az aktuális ITTF-világranglistán.

A szendai viadal 150 ezer dollár összdíjazású, a győztes 45 ezerrel gazdagodik.

A 30 éves Póta Georgina 2008 és 2014 után harmadszor vehet részt a versenyen, tavaly Linzben a bravúros negyedik helyen végzett.

A nyolcórás időeltolódás miatt a mérkőzések magyar idő szerint éjjel, illetve hajnalban zajlanak majd, a rajt pénteken 2 órakor lesz.

– MTI –
hirdetés