Női asztalitenisz BL – Győzelemmel kezdett a Szekszárd

Szekszárd, 2015. október 11., vasárnap (MTI) – Győzelemmel kezdte meg szereplését a Szekszárd AC csapata a női asztalitenisz Bajnokok Ligája B csoportjában: a tolnai együttes vasárnap az osztrák SVNO Ströck ellen nyert 3-1-re hazai környezetben.

A szülés utáni kihagyást követően most visszatérő, kínai származású svéd Li Fen két győzelmet is szállított a házigazdáknak: előbb az ukrán védőjátékos, Tetyana Bilenko ellen nyert magabiztosan, majd a legfrissebb világranglistán 23. japán Hirano Szajaka felett is diadalmaskodott. A harmadik hazai győzelem Lovas Petra nevéhez fűződött, aki a harmadik meccsen nagy csatában verte a svéd Matilda Ekholmot.

“Papíron a rivális számított a mérkőzés esélyesének, így nagyon örülünk, hogy sikerült győznünk. Li Fen gyermeke születése után remekül tért vissza” – mondta az MTI-nek Türei Ferenc, a szekszárdiak csapatvezetője.

A Boros Tamara által irányított osztrák csapat már a második találkozóját játszotta, az első meccsén 3-0-ra nyert a csoport harmadik tagja, a spanyol Cartagena ellen. A Szekszárd jövő szombaton éppen a spanyolok vendégeként lép majd asztalhoz.

Eredmény:

Szekszárd AC-SVNO Ströck (osztrák) 3-1

Li Fen-Tetyana Bilenko 3-0 (8, 7, 8)
Jü Jang-Hirano Szajaka 2-3 (7, 5, -8, -4, -6)
Lovas Petra-Matilda Ekholm 3-2 (7, -8, 10, -9, 9)
Li Fen-Hirano Szajaka 3-1 (10, -9, 7, 9)

– MTI –