No, sir

No, sir
Az égvilágon semmi különös nem történt, higgyék el, Lajosunk csak frankón hozta a szokásosat. Ratalics László jegyzete

Azt nem tudom, hogy a Napi Gazdaság csütörtöki konferenciájáról is elkésett-e (szokott), de ha már ott volt, elmondta ugyanazt, amit az elmúlt egy évben tucatnyi fórumon: hogy a hajó elment, hogy a cél az államcsőd elkerülése lesz, hogy a következő egy-két évben Magyarország fölött a Nap is véreset verítékezik.

Az „árnyalatnyi” különbség, hogy míg ellenzéki megmondóként csak a hazai médiának volt érdekes, kormányzatban immár ezer kilométerekkel nagyobb sugarú körben visszhangoznak a szavai. Valószínűleg maga se gondolta végig, hogy míg itthon fásultan bólintunk az efféle nyilatkozatokra, a tódításokon pedig elnézőn mosolygunk, hisz politikus, addig a londoni bróker – merthogy a konferencián történetesen külföldi újságírók is jelen voltak – halál komolyan veszi minden szavát és már nyomja is a szerencsétlen a piros gombot: forint, sell (elad)! Ilyenek ezek, polgármester úr, nem értik a finom magyar humort. Muszáj lesz megszokni.

Nemcsak Kósa Lajos néz, mint a moziban, hanem szeretett miniszterelnökünk is. Orbán Viktor pár hete még az IMF-hitel feltételeinek újratárgyalását hangoztatta nagy dacosan, hogy most egy szimpla „No, sir!”-rel a mellényzsebében térjen haza Brüsszelből, azaz a büdzsé hiánya a Fidesz kedvéért sem haladhatja meg a 3 százalékot.

Tudjuk, itt az idő. Reméljük, lassan körvonalazódik, hogy mire.

Ratalics László

laszlo.ratalics@inform.hu

MSZP: Csődveszélyt említeni egyenlő az öngyilkossággal

Hiszti nélkül

LMP: Pánikkeltéssel igazolja a Fidesz, hogy nem tudja teljesíteni ígéreteit

Vita Kósa Lajos kijelentései miatt

Kósa államcsődtől tart