Ünnepi majomparádé

Bunder majom
Bunder majom
Augusztus 20-a a Miskolc Városi Vadaspark születésnapja. Erre és nemzeti ünnepünkre tekintettel hatalmas látogatottság volt ezen a napon.

Sok sikeres program mellett azonban egy apró hiba is esett. A jelenleg nem látható bunder majmok közül négy példány egy rossz ajtózár miatt, mely éppen erre a napra mondta fel a szolgálatot, megszökött ideiglenes helyéről. (Kifutójuk felújítása éppen most zajlik.) 20-a délutánján a látogatók nagy örömére az állatok külön attrakcióval szolgáltak.

Hol a lombok közt ücsörögtek, kedélyesen eszegetve a leveleket, hol pedig a látogatókat körültekintően elkerülve sétáltak át az utakon, egyikük főműsora a hiúzok bosszantása volt. A majmok – kintlétük alatt – természetesen folyamatos gondozói felügyelet alatt álltak, látogatóink és a személyzet nem voltak veszélyeztetve.

Korábban a Vadasparkban is és minden más állatkertben előfordult már, hogy állatok hagyták el mesterséges élőhelyüket, de talán legbonyolultabb a fürgén mozgó majmok esete, hiszen számukra a kerítés nem jelent akadályt és könnyen el tudnak bújni az ilyenkor üde lombozatban. Mivel ezek az állatok a parkot otthonuknak tekintik, így a Király asztal területét nem hagyták el, a park dolgozói figyelemmel kísérték az állatok mozgását, végig uralták a helyzetet. A mostani befogás országos szinten is egyedülállóan hatékonynak tekinthető, hiszen kevesebb mint 20 óra alatt mindegyik majom visszakerült helyére, miközben sem stressz sem sérülés nem érte az állatokat.

Köszönjük a 20-i és 21-i látogatók türelmét és megértését is, valamint hogy ennyire drukkoltak nekünk az állatok befogása során.