NMHH: a médiatanácsnak adott igazat a bíróság az országos kereskedelmi rádiós frekvenciapályázat ügyében

Budapest – A bíróság minden tekintetben a nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság NMHH) Médiatanácsának adott igazat az egyik induló, az Advenio Zrt. által az országos kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási pályázattal kapcsolatban indított eljárásokban – közölte az MTI-vel pénteken az NMHH.

Emlékeztetnek: az eljárásokban a vállalkozás az országos kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási pályázaton a pályázati nyilvántartásba vételének alaki hibák miatti megtagadását, illetve a másik pályázó – a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. – pályázati nyilvántartásba vételét kifogásolta.

Közlésük szerint az Advenio Zrt. pályázati nyilvántartásba vételének alaki hibák miatti megtagadása miatt indított eljárásban a bíróság megerősítette, hogy a médiatanács helyesen értelmezte az alaki érvényességi követelmények között az üzleti terv benyújtásához szükséges képlet hibamentes alkalmazására vonatkozó előírást, és azt is rögzítette, hogy a testület a törvényi határidőket betartotta.

A Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. nyilvántartásba vételével kapcsolatos bírósági végzés pedig kimondta, hogy a pályázati nyilvántartásba vétel külön nem támadható, mert az egy olyan eljárási aktus, amely a majdani pályázati döntés meghozatalát előzi meg, azt szolgálja.

A törvényi szabályozás pedig egyértelműen rendelkezik arról, hogy mely döntésekkel szemben van helye jogorvoslatnak, és a pályázati nyilvántartásba vétel nem tartozik ezek közé – írják.

Egy hónapja közölte az MTI-vel az NMHH, hogy a médiatanács a törvényi előírásoknak megfelelően felfüggesztette az országos kereskedelmi rádiós pályázati eljárást, mivel az egyik induló, az Advenio Zrt. bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtott be pályázati nyilvántartásba vételt megtagadó végzésével szemben.

– MTI –Sporthírek