Németországban találták meg az ellopott Caravaggio-képet

caravaggio
caravaggio
Három ukrán állampolgárt vettek őrizetbe Németországban, miután megtalálták náluk azt a Caravaggio-festményt, amelyet két éve loptak el egy odesszai múzeumból – jelentette hétfőn az ukrán UNIAN hírügynökség.

Ukrajna azt szeretné, hogy mind a képet, mind pedig az elfogott személyeket kiszolgáltatnák a német hatóságok.

Hónapok óta nem üzemelt a riasztóberendezés

Caravaggio Krisztus elfogatása avagy Júdás csókja című festményének egyik eredeti változatát még 2008 nyarán lopta el egy magányos rabló az odesszai Nyugati és Keleti Művészetek Múzeumából – az azonos című, közismertebb festmény Dublinban, az Ír Nemzeti Galériában látható. Az elkövető a körülállványozott épület kiállítótermébe az egyik ablaküveg kiemelése révén jutott be. A felújítás alatt lévő múzeumban akkor már hónapok óta nem üzemelt a riasztóberendezés.

A 100 millió dollárt érő, 134×172 centiméteres vásznat a 19. század közepén, Párizsban vásárolta meg az 1860-as években Bazilevszkij orosz nagykövet. Ő 1870-ben Vlagyimir Alekszandrovics nagyfejedelemnek ajándékozta a festményt, aki azt az odesszai művészeti iskolának adományozta. Innen került az 1920-as években át a Nyugati és Keleti Művészetek Múzeumának elődjéhez, az Antik Festmények Képtárába.

– Független HÍrügynökség –További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek