Nagyvilág

2008.03.01. 16:19

Rizsétel-világrekord Indiában

<p>India - 60 indiai szakács megfőzte a világ legnagyobb "egytál-ételét" rizsből Újdelhi egyik stadionjában szombaton - közölte az AFP francia hírügynökség. <BR /><BR /></p>

A különleges alkalomra készített 13 tonnás és 5 méter mély acélbográcsba - amelyet egy kemence hevített alulról - 3 daru öntötte bele a 3 tonna baszmati rizst, ezt az Ázsiában közkedvelt rizsfajtát.

Ehhez 6000 liter vizet, 1200 liter olajat, 3650 kilogramm különféle zöldséget és 85 kiló csípős paprikát adtak, végül "csipetnyi" sóval is ízesítették a gigantikus ételt, ami a rendkívüli méretek miatt ez esetben 86 kiló volt.

Az igényes szakácsok gondoltak az apróságokra is, ezért 10 kilogramm egzotikus fűszerrel és aromakiegészítővel tették teljessé az ételt, amit befejezésként 750 kiló joghurtkrémmel öntöztek meg, és rengeteg répával díszítettek.

A főzöcske 10 órán át tartott, miközben árgus szemekkel figyelt minden részletre a Guinness Rekordok Könyvének ellenőre, akinek nem volt kifogása, és hitelesítette a rekordot. A szupermennyiségű rizsételt ezután emberléptékű tálakba merték át, amiket aztán teherautókkal a város árváinak vittek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!