Nizzai terrortámadás – Levélben fejezték ki részvétüket a franciaországi magyarok

Tusnádfürdő, – Levélben fejezte ki megdöbbenését a francia köztársasági elnöknek és Nizza polgármesterének a franciaországi városban július 14-én történt merénylet miatt a Franciaországi Magyarok Szövetsége – mondta el a szervezet elnöke Tusnádfürdőn az MTI-nek.

Dabizs Mercédesz közlése szerint a levélben a FRAMOSZ tagegyesületei végtelen szomorúságukat és megdöbbenésüket fejezik ki a francia nemzeti ünnepen elkövetett merénylet miatt. Őszinte együttérzésükről biztosították a támadásban elhunytak hozzátartozóit, barátait és osztoznak mérhetetlen gyászukban.

Mint írták, a leghatározottabban elítélik a borzalmas, embertelen tettet, amely a Francia Köztársaság alapvető értékeit támadja. Bíznak abban, hogy a népek, kultúrák és vallások békés együttélésére, közös értékeinek kiteljesítésére irányuló demokratikus világ tovább erősödik, és újabb követőkkel gazdagodik.

Hozzátette: nagyon jó a kapcsolatuk a nizzaiakkal. Felidézte, hogy a város, ahol a nap minden szakában “élet van”, ijesztő képet mutatott a merénylet után.

Megjegyezte: a párizsi merénylet óta a kint élők kezdtek hozzászokni az állig felfegyverkezett katonákhoz, a szigorú előírásokhoz. Dabizs Mercédesz közölte, azt látja az embereken, hogy igyekeznek mindezt kizárni, de sokaknál elérték, hogy már inkább nem utaznak el, vagy nem szívesen hagyják el otthonukat.

– MTI –Sporthírek


hirdetés