Helyi közélet

2016.09.30. 08:58

Ma rendezik a Kutatók Éjszakáját

Budapest - Ma rendezik a Kutatók Éjszakáját: országszerte csaknem kétszáz helyszínen több mint kétezer ingyenes program várja az érdeklődőket.

Budapest - Ma rendezik a Kutatók Éjszakáját: országszerte csaknem kétszáz helyszínen több mint kétezer ingyenes program várja az érdeklődőket.

Hozzávetőleg ötven településen csaknem száz intézmény csatlakozott az idei egész napos programsorozathoz. Az ország csaknem összes egyeteme és kutatóintézete megnyitja kapuit, és Debrecentől Zalaegerszegig, Győrtől Szegedig sokszínű programokkal várják a látogatókat.

Az eseményeken szó lesz az egészségtudományról, az irodalomról, a régészetről, a nyelvtudományokról, a művészetekről, a csillagászat és a gazdaság világáról is. Lesznek természettudományi kísérletek és látványos laborbemutatók. Egyes helyszíneken robottal szumózhatnak, másutt robottal tekézhetnek az érdeklődők. Van, ahol a Földön kívüli élet lehetőségeiről szóló előadások várják a résztvevőket. Bonctermi látogatás vagy a sebészeti gyakorlat szintén szerepel a programkínálatban, mint ahogy téma lesz az állatok álma és a steakek minősítése is.

A Kutatók Éjszakája összeurópai rendezvénysorozat, amelyet a hagyományok szerint szeptember utolsó péntekén rendeznek meg.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában