Nívódíjat kapott a debreceni oktatók sportkönyve

Debrecen – A Magyar Sportújságírók Szövetségének nívódíját kapta sportkönyv kategóriában a magyar labdarúgás történetét bemutató sorozat első kötete.

A sportújságírók világnapján, július 29-én osztotta ki díjait a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Sportkönyv kategóriában B. Bába Éva, Dénes Tamás és Sándor Mihály könyve, az Amatőrök és álamatőrök – A magyar labdarúgás története I. című könyv kapta a szövetség nívódíját.

A könyv a magyar labdarúgás történetét bemutató ötkötetes sorozat első darabja áprilisban jelent meg, a magyar futball 1897-től 1926-ig tartó időszakát dolgozza fel. A második kötet kiadása folyamatban van, a harmadik az év végére, a negyedik tavaszra, az ötödik pedig jövő nyárra készül el.

Dénes Tamás Budapesten dolgozó újságírónak, Sándor Mihály debreceni középiskolai tanár, újságíró és futballtörténésznek, valamint B. Bába Éva, a Debreceni Egyetem Sportgazdasági és -menedzsment Tanszék egyetemi docensének a munkája kereskedelmi forgalomban egyelőre nem kapható, elektronikus formában azonban bárki számára elérhető a http://www.lib.unideb.hu/ weboldalon.

unideb.huSporthírek