Nívódíjas lett a téglási iskola

Akt.:
Nívódíjas lett a téglási iskola
Nívódíjas lett a téglási iskola - © Fotó: Magánarchívum
Téglás – Látva a sokszínű programot, érthető, hogy a 179 projektből miért éppen a téglási iskola nyert.

A Don’t worry, be healthy (Ne aggódj, légy egészséges!) című projekt (A Comenius-program testvériskolai kapcsolatokat kialakító pályázat​ának része) kiemelkedő megvalósításáért Nívódíjat vehetett át a téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében Szilágyiné Bodnár Erzsébet igazgató Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkártól a Tempus Közalapítvány által szervezett konferencián május 20-án. Az iskola 2012. és 2014. között valósította meg a programot azzal a céllal, hogy a tanulók idegennyelvi képességeinek fejlesztése mellett az egészséges életmódra is neveljenek – hiszen az iskola jó ideje viseli az ökosuli címet.

Az iskola a program során együttműködött spanyol, portugál, görög, török, lengyel és angol oktatási intézményekkel. Több, mint 30 pedagógusuk kezdett el idegen nyelvet tanulni, hiszen szeptembertől két tanítási nyelvű lett az intézmény. A konferencia délutáni programjában az iskola kerekasztal beszélgetés keretében mutatta be az érdeklődőknek milyen programokat szerveztek az egészséges életmód népszerűsítése érdekében. Egészség napot szerveztek például, és kísérletekkel bizonyították a cukros üdítőitalok és gyorsételek káros hatását. Rendszeresen fogyasztanak gyümölcsöt, és a tanulók különféle zöldségeket kóstolhatnak. Az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a szabadidő hasznos eltöltésére is: a projekt idején íjászszakkört indítottak, és megismertették a gyerekkel a softball szabályait is.

HBN


Török vendégségben jártak a téglásiak
Téglás - A téglási II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskola a Comenius-program keretében nemzetközi, testvériskolai kapcsolatot épített ki hat nemzet iskoláival.

hirdetés