Nincsenek szuper-ellenőrök

A fővárosban sok a panasz a BKV-s ellenőrökre, a sajtóhírek szerint az utasok „agresszívnek” találják őket, és gyakori a kifogás, hogy nem beszélnek idegen nyelvet.

Mi a helyzet e téren Miskolcon? – kérdezi olvasónk.

A borsodi megyeszékhelyen, bár az ellenőrökről alkotott kép alighanem hasonló a pestihez, a gondok korántsem jelentkeznek ilyen élesen. Turisztikai szempontok figyelembe vételére a Miskolc Városi Közlekedési Rt. egyáltalán nem kényszerül. Idegennyelv-tudás tekintetében sem tapasztaltak még néven nevezhető utazói igényt. Persze, a cég részéről leszögezik: örülnének, ha munkatársaik ebben is előbbre tudnának lépni.

Törekvésünk, hogy az ellenőri munkát kulturált, megfelelő kommunikáció készséggel rendelkező emberek végezzék. Ennek érdekében már szerveztünk tréningeket, és a közeljövőben újabbat tervezünk; itt viselkedéskultúra, konkfliktuskezelés a „tantárgy” – tájékoztatott minket Balázsi László. Az MVK illetékese nem árulhatta el, hány főből áll az ellenőri létszám. Az ellenőri állás betöltésének feltétele egyébként pusztán az érettségi, a háromhónapos próbaidő megkezdéséhez még orvosi ellenőrzés szükségeltetik. Az ellenőröket Miskolcon nem ellenőrzik „szuper-ellenőrök”.

BAL