Nincsenek szavak arra, amit a magyarok véghezvittek Románia ellen!

Akt.:
Futsal Eb-pótselejzető - Magyarország vs. Románia
Futsal Eb-pótselejzető - Magyarország vs. Románia - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A hosszabbítás utolsó pillanatában fejelt góllal jutott ki Magyarország a futsal Európa-bajnokságra.

Romániával csapott össze a magyar férfi futsalválogatott az Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóján kedden este Debrecenben, a Főnix Csarnokban. A mérkőzés arról döntött, melyik együttes lehet ott a 2016-os szerbiai kontinensviadalon. Az odavágó egy héttel korábban 2-2-es döntetlennel zárult, így roppant izgalmas második mérkőzésre számíthattak a nézők.

Akik egy nem mindennapi összecsapásban reménykedtek, azoknak nem is kellett csalódniuk, hiszen fantasztikus hangulatban telt a találkozó. Egyértelműen a hazaiak kezdtek jobban, többször is veszélyeztették a vendégek kapuját, és nem is kellett sokáig várni az első találatra. A negyedik percben egy szögletet követően Harnisch vette be a románok kapuját, ezzel 1-0-ra vezettek a magyarok. A folytatásban is Sito Rivera tanítványai domináltak, nem egyszer alakult ki helyzet Románia kapuja előtt, ellenben ha éppen nem Trencsényiék rohamoztak, akkor Tóth hárított magabiztosan. Nem sok teret hagytak a keleti szomszédainknak Ráblék, nyilvánvalóan a piros-fehér-zöld együttes volt előnyben. De hiába a dominancia, mégis sikerült egyenlíteni a sárga mezben játszó románoknak, öt perc sem volt hátra, mikor Matei Florin maradt nagyon egyedül, aki ki is használta az adandó lehetőséget, 1-1. A folytatásban nem egyszer visszaszerezhette volna a vezetést a magyar társaság, de a befejezésbe rendre hiba csúszott. Németh állt legközelebb ahhoz, hogy előnybe lője az övéit pár másodperccel a szünet előtt, de túl korán bombázott, így maradt az egál.

Büntetőből előnyben

Rögtön belecsaptak a lecsóba a második játékrészben a felek, Dróth messziről leadott lövése csattant a kapufán nem sokkal a pihenő után. Rövidesen Dróth ismételhetett, újabb kísérlete elakadt Octavianban.

Fotó: Derencsényi István (galéria) Fotó: Derencsényi István (galéria) ©

Nagy kavarodás után hősiesen állta a rohamokat a magyar gárda, kivédekezték a ziccereket, ám a játékvezető pirossal leküldte Harnischt, miután a hatoson belül kezezett, így büntetővel jöhettek a vendégek. Matei Florin állt oda, nem hibázott, kilőtte a jobb felsőt. Ettől felélénkültek a románok is, csak kapkodták a fejüket a szurkolók, hol az egyik, hol a másik oldalon alakult ki helyzet.
Bő tíz minutummal a vége előtt Dróth ment el a szélen, lövése Hosszú előtt kötött ki, aki pedig nem tétovázott, belőtte, 2-2. Bár igyekeztek a Rivera-tanítványok, mégis úgy tűnt, kétszer öt perc hosszabbítás következik. Alig több, mint három perc volt hátra, mikor hatodik sárga lapjukat is megkapták a magyarok, ami azt jelentette, büntetővel jöhet Románia. A sárgák két gólját szerző Matei Florin dönthette volna el a meccset, ám igen nagy erővel megküldött löketét a kapufára tolta Tóth. 4-4-es összesítésnél zárult a találkozó, vagyis jöhetett a ráadás.

Előbb egy román kapufa, majd egy gól következett, ismét Matei Florin volt eredményes. Majdnem végleg eldőlni látszott az összecsapás, mikor újra büntetővel jöhettek a vendégek, amit ezúttal Matei Cristian kihagyott.

Fordulás után Dróth lőtt nyolc méterről laposan a bal alsóba, ezzel visszahozva a reményeket. Ekkor egyébként már átállt vészkapus játékra Magyarország. Pillanatokkal a lefújást megelőzően utolsó rohamukra indultak a vendéglátók, egy félpályáról leadott beadás után pedig Dróth fejelte be a labdát, ezzel 4-3-ra nyertek a magyarok, akik 6-5-ös összesítéssel kijutottak a jövő évi Eb-re.

HBN-SZADÓ

Sporthírek