Nincs tanítás a devecseri iskolában

Nincs tanítás a devecseri iskolában, az intézményben ugyanis 40 embert szállásoltak el hétfő éjszakára, a vörösiszap-szennyezés után.

Az iskolában most azon dolgoznak, hogy szerda reggel megindulhasson a tanítás – mondta el a Független Hírügynökségnek Eszterhainé Fatalin Ilona, a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója. Az intézménybe közben folyamatosan érkeznek segélyszállítmányok és a konyha is egész nap nyitva tart.

Magánszemélyektől és szeretetszolgálatoktól is érkeznek folyamatosan adományok a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskolába. Az intézmény vezetője szerint minden segítségre szükség van, hiszen sokan mindenüket elveszítették. Az alapvető élelmiszerek mellett azzal is segítik az érintetteket, hogy egész nap várják őket az iskola konyháján.

Összesen negyvenen töltötték az éjszakát a devecseri iskolában, közülük 25 ember tartós elhelyezését továbbra is meg kell oldani, hiszen nem mehetnek vissza otthonaikba a vörösiszap miatt. A többiek rokonoknál, ismerősöknél kerestek szállást.

– Független Hírügynökség –