Nincs semmi különös a debreceni „mecsetben”

Akt.:
Nincs semmi különös a debreceni „mecsetben”
© Fotó: Getty Images
Debrecen – Komoly visszhangot váltott ki, hogy megvásároltak egy Egyetem sugárúti háromlakásos épületet, amely tavasz óta imaházként funkcionál a muszlim híveknek. Nem egyedi az eset, számtalan magyar nagyvárosban találunk imaházat.

Mint ismert: Az Egyesült Arab Emirátusok százmillió forintért vásárolta meg a Magyar Iszlám Közösség számára az Egyetem sugárúti három lakásos épületet, amely tavasz óta imaházként funkcionál. A helyszínről a támogató állam cívisvárosba érkező képviselői döntöttek a helyiek által ajánlott eladó ingatlanok közül.

Hogy mennyire nem egyedi eset, hogy egy magyar nagyvárosban működő mecsetet találunk, arra bizonyíték, hogy pl. Budapesten a Fehérvári úton egy impozáns épületben imádkozhatnak a hívők, de ezen felül még nyolc helyen tehetik meg ugyanezt. Több vidéki nagyvárosban is találunk ilyen helyeket, egy egyszerű Google-keresés után kiderül, hogy Szegeden, Salgótarjánban, Miskolcon, Gödöllőn vagy Pécsett és Győrben is van.

1

Pécsett található a legautentikusabb épület Pécsett található, mert Jakovali Haszan pasa dzsámija alapvetően mecsetnek épült (most múzeum működik benne, de imaházként is funkcionál), még egy csinos kis minaret is van mellette.

2

Győrben pedig egy hajszalonnal osztozik egy épületen a mecset egy családi házban:

3

Címkék: , ,