Nincs megállás, zsinórban negyedszer nyert az Újváros!

Nincs megállás, zsinórban negyedszer nyert az Újváros!
© Fotó: Derencsényi István, archív
Balmazújváros – Sigér Dávid szerint a Balmazújvárosban mindenki kivette a részét a ZTE legyőzéséből.

A Zalaegerszeg sem tudta lefékezni a remek formában lévő Balmaz Kamilla Gyógyfürdőt. A két együttes a másodosztály 21. fordulójában csapott össze a hajdúsági településen, a szombati találkozó egyetlen gólja a 86. percben született, ekkor Sigér Dávid vette be a feljutásért hajtó egerszegiek „ketrecét”.

Felszakadtak a gátak

– Egy jó erőkből álló ellenfelet láttunk vendégül a hétvégén – kezdte a beszélgetést Sigér Dávid. – Szervezett védekezésre rendezkedtünk be, emellett a gyors kontrákat erőltettük. Úgy gondolom, a Balmazújvárosban mindenki maximálisan teljesítette a feladatát. Ugyan a ZTE talán többet birtokolta a játékszert, a nagyobb helyzetek előttünk adódtak. A találatom előtt Vajda Sanyi oldalról tette középre a labdát, amit állítás nélkül rúgtam a kapura. A szerencsével sem álltam hadilábon, ugyanis lövésem a korábbi újvárosi játékoson, Forgács Andráson megpattant.

Az újvárosi örömbe némi üröm vegyült, hiszen a hátsó alakzat oszlopát, Kiss Lászlót a 90. minutumban kiállította a játékvezető, mivel összeakaszkodott Daru Bencével.

– Nem tartom jogosnak a piros lapot – szögezte le Horváth László, a Balmaz „kesztyűse”. – A kapuból azt láttam, hogy Daru ütőmozdulatot tett, sőt el is találta Laci nyakát. Kiss remek játékos, nyugalmat, stabilitást ad a védelemnek, nem lesz könnyű a helyettesítése, de szerencsére bő a keretünk.

A táblázat hatodik helyét birtokló Balmazújváros zsinórban négy diadalt számlál a pontvadászatban, mi lehet a menetelés magyarázata?

– A Dunaújváros elleni győzelmet követően átszakadtak a gátak, visszajött az önbizalmunk. A jó sorozat ellenére mindenki két lábon a földön maradt, csak a következő feladatra összpontosítunk, bár bízom benne, hogy a lendületünk egészen a bajnokság végéig megmarad – vélekedett Horváth.

– A szakmai stáb minden posztra megtalálta az ideális embert, egységes csapatként lépünk pályára minden mérkőzésen, ezeket tartom a legfontosabb tényezőknek – mondta Sigér.

Feczkó Tamás legénysége Sopronban lép pályára legközelebb, a mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik.

HBN-BÁ