Nincs már megközelíthetetlen település

Vasárnap reggelre sikerült a hókotróknak bejutniuk az összes településre, amelyeket szombaton este még elzárt a hó a külvilágtól – tudta meg a Független Hírügynökség az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyeletesétől.

A MÁVINFOM ügyeletese pedig arról tájékoztatott, hogy egyedül Balatonkenese és Székesfehérvár között nincs vasúti közlekedés, de itt is elszállítják az utasokat pótlóbuszokkal.

Szombat este még öt település volt elzárva a hó miatt a Dunántúlon. Vasárnap reggelre azonban a munkagépeknek sikerült bejutniuk Pákozd, Gyúró, Tordas, Beloiannisz és Besnyő településekre is.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a szombaton a hóakadály miatt elakadt dízelmozdony még mindig Balatonkenese és Székesfehérvár között vesztegel. A vasúti cég munkatársai vasárnap reggel újabb próbát tesznek a kiszabadítására. Addig is az érintett vonalon vonatpótlóbuszok szállítják az utasokat. Az ország többi részén zavartalan a közelekedés.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint egyébként vasárnapra már sehol sincs narancssárga riasztás az országban.

Van egy jól sikerült, friss, havas fotója? Küldje el nekünk, hogy mások is megnézhesség portálunkon. A fotókat az alább címre várjuk: