Nincs két egyforma szilveszter

Balról jobbra, fentről lefelé: Wesser Patrik, Bács Zoltán, Bakota Árpád, Széles Diána, Gábor Bernadett és Nagy Gergely Sándor
Balról jobbra, fentről lefelé: Wesser Patrik, Bács Zoltán, Bakota Árpád, Széles Diána, Gábor Bernadett és Nagy Gergely Sándor
Debrecen – Olyan embereket kértünk meg arra, hogy osszák meg velünk szilveszteri programjaikat, akiket mindenki ismer. Egy kérdés, hat válasz.

– Otthon, családi körben, a kishúgom, a szüleim és a nagyszüleim társaságában töltöm a szilveszter estét, apáék ilyenkor megengedik, hogy megvárjam az éjfélt és kölyökpezsgővel koccintsak – árulta el Wesser Patrik, a Crocodile Rock 11 éves dobzsenije. Patrik sokat pihent a téli szünetben, azonban karácsony után már a tankönyvek is előkerültek Wesseréknél.

Mi a családdal és a barátokkal immár tizenhatodik éve ugyanott, a debreceni Lovardában szilveszterezünk, és ami bevált, azon ugye, ne változtass – válaszolta a Naplónak Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja. – Fogadkozni nem szoktam, miként az ünnep kapcsán különösebb rituáléink sincsenek, talán csak a lencseevés január elsején. Fogadalomtétel helyett szimplán azt kívánom (de azt minden évben), hogy egészségünk legyen, a többi pedig majd kialakul – fűzte hozzá.

Érdeklődésünkkor Bakota Árpád éppen a szilveszteri asztal ékét pácolta. A Csokonai Színház színésze malacsülttel készül a baráti körben eltöltött „batyus” óévbúcsúra. A házibuli kezdetét lézerkard suhogás hangja jelzi, a csapat Star Wars nézéssel indítja a délutánt. – Az eljövő a majom éve, szerencsét hoz, ezért a szokásosnál is több újévi fogadalmat teszek, hátha a korábbiaknál nagyobb arányban tartom be – nevetett a művész.

– Mivel az év legutolsó napjaiban számítottunk kislányom születésére, ezért most nem terveztünk nagy szilveszteri vigasságot. Az új esztendőt egyébként mindig szűk baráti körben köszöntjük. Kislányom karácsonyi ajándékként, december 24-én érkezett, így kis családom tagjaival együtt, immár négyesben, itthon fogjuk tölteni a szilvesztert – osztotta meg a Naplóval Széles Diána, Debrecen egyik alpolgármestere.

Baráti körben, házibuliban tölti majd az év utolsó napját Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark idén kinevezett igazgatója. Ő az új esztendő első perceiben azt akarja megfogadni, hogy jobban odafigyel majd az egészséges táplálkozásra és sportolni is többet szeretne.

– Természetesen munkával töltöm az év utolsó napját, először Ebesen lesz fellépésünk, majd irány a Dunántúl, Gyenesdiáson vár a közönség. Így megy ez már nagyon régóta, ezért megszoktuk, hogy az autópályán ér bennünket az éjfél. Mivel Zsolti vezet, meg sem állunk, menet közben koccintunk, de a hangulatra sosincs panasz! – fogalmazott Gábor Bernadett, a Desperado együttes énekesnője. Elárulta: már tervezi a pótszilvesztert, hogy bulizhasson egy jót.

HBN|Fotók: