Nincs keletje, parlagon hever a 16 ezer négyzetméteres telek

Az épülő áruház
Az épülő áruház - © Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – A befektetői kedv hanyatlása miatt nem épül újabb hipermarket, illetve szálloda.

Emlékezetes, évekkel ezelőtt a környéken lakók gyanakvással fogadták, hogy a Zsuzsi Erdei Vasút megállója helyén és környékén egy bevásárlóközpont fog épülni. Nyílt titok volt, hogy a terület az ismert vállalkozó Gulyás János érdekeltségébe tartozó gazdasági társaság tulajdonában van, amely bár nem az eredeti terveknek megfelelően, de felépített rá egy kisebb áruházat egy üzletlánc megbízásából. Ám a terület fennmaradó mintegy 16 ezer négyzetméternyi részét még nem hasznosították, így az ott élőkben joggal vetődik fel a kérdés, annak mi lesz a sorsa?

A kérdésre Gulyás János tömören annyit mondott: azt ő is szeretné tudni. Majd hozzátette, még nem mondott le arról, hogy egyszer ott egy hipermarketet húzzanak fel, de a jelenlegi gazdasági helyzetben erre egyelőre nincs esély, hiszen az üzletlánc inkább megszüntet egységeket, mintsem újakat építene.

A mélygarázs már kész

Hasonlóan az egykori Falógerben lévő terület fejlesztéséhez, a Debreceni Ítélőtáblával szemközt elkezdett beruházásuk folytatásával is várnak. Egy négy csillagos 100 szobás szálloda, illetve hétezer négyzetméteres irodaház felépítésének most nem kedvező a gazdasági környezet – fogalmazott Gulyás János. Emiatt elképzelhető, hogy inkább lakóházat építenek a már elkészült mélygarázs fölé, de erről még nem döntöttek – tette hozzá.

HBN–ÉP
hirdetés