“Nincs időm mindennap könyvet olvasni”

“Nincs időm mindennap könyvet olvasni”
© Illusztráció: Matey István
Debrecen – Megkezdődött az Ünnepi Könyvhét, ahol körbefaggattuk az érdeklődöket, hogy ki milyen könyvet szokott bújni, ha teheti. Meglehetősen széles skálán mozog a mini közvélemény-kutatás eredménye, és naná, hogy elhangzott Harry Potter neve is.

– Változó, hogy miket olvasok, leginkább a téma és az író határozza meg. Sokszor kezdek el úgy olvasni egy könyvet, ha valaki ajánlja. Legutóbb az amerikai Sinclair Lewistól olvastam, aki irodalmi Nobel-díjas író – válaszolta Huszthy Csaba.

Huszthy Csaba Huszthy Csaba ©

Ferenczi Rea A mi titkunk sorozat könyveit szereti: – Ezek leginkább szerelmi témájú könyvek, szeretem a romantikus írásokat. Nincs időm mindennap könyvet olvasni, de azért próbálok minél gyakrabban – mondta.

Ferenczi Rea Ferenczi Rea ©

– Mostanság nem olvasok, de leginkább a II. világháborús és a történelmi könyvek érdekelnek – válaszolta Oláh Dávid.

Oláh Dávid Oláh Dávid ©

– Leginkább az interneten olvasok híroldalakat, könyveket ritkábban, jobban érdekel az újságírás. Természetesen a közkedvelt könyveket, mint például a Harry Pottert, én is olvastam. Szeretem még a vámpíros, démonos témákat is – adta válaszul Bujdosó Dániel.

Bujdosó Dániel Bujdosó Dániel ©

– Krimiket, horrort vagy thrillert olvasok, olyat, ami kitép a mindennapok körforgásából – ezt már Iván Jolcsi válaszolta, majd hozzátette, havonta egy könyvet biztosan elolvas, Clive Barker írásait nagyon szereti.

Iván Jolcsi Iván Jolcsi ©

Sinka Judit leginkább gyermekkönyveket olvas, hiszen szeptemberben lesz hároméves a kisfia: – Fontos számomra, hogy belőle is „olvasó” ember legyen, újdonságokat, klasszikusokat egyaránt olvasok neki. A mindennapjaink része az esti olvasás – válaszolta.

Sinka Judit Sinka Judit ©

HBN-VK | Fotó: Molnár Péter
hirdetés