Nincs idő az adventi huzavonára

Nincs idő az adventi huzavonára
© Illusztráció: Matey István
Debrecen – Nem mindenkit hoz lázba az adventi időszak, akad olyan is, aki ajándékozás előtt pár órával esik neki a karácsonyi előkészületeknek.

Bodnár Babett éppen a karácsonyi vásárba tartott, amikor elcsíptük. – Magam készítem idén az adventi koszorút, amihez egy-két dolog még hiányzik, ezeket szeretném most megvenni – mondta, hozzátéve, az otthona már ünnepi dekorációban pompázik.

Bodnár Babett Bodnár Babett ©

– Már elkezdtem az ajándékvásárlást, nem szeretném az utolsó pillanatra hagyni – hallottuk Katonka Petrától, aki szintén a vásárba igyekezett pár díszt beszerezni.

Katonka Petra Katonka Petra ©

Zádor Petra még nem tette meg az ünnepi előkészületeket, de családja körében hagyománynak számít házuk feldíszítése. – Fontos, hogy karácsonyi hangulat legyen otthonunkban. Például minden évben feldíszítjük a kandallót és gyertyát gyújtunk – osztotta meg.

Zádor Petra Zádor Petra ©

– A családom nem vallásos, így elmarad otthonunkban a koszorú elhelyezése és a gyertyagyújtás – mondta Péterffy Zita. Hozzátette, a karácsonyfa feldíszítéséről természetesen nem feledkeznek meg.

Péterffy Zita Péterffy Zita ©

Terék Krisztián nem szereti az adventi időszakkal járó felhajtást, szerinte sokan túlzásba esnek, miközben a karácsonyra készülnek.

Terék Krisztián Terék Krisztián ©

Ábrányi Vivien december 24-én vásárol ajándékokat családjának és barátainak. Nem sietem el – nevetett a lány, hozzátéve, a vizsgaidőszak miatt egyébként sincs ideje az adventi „huzavonára”.

Ábrányi Vivien Ábrányi Vivien ©

HBN | Fotó: Derencsényi István
hirdetés