Nincs gond, játszhatott Coulibaly

Adamo Coulibaly
Adamo Coulibaly - © Fotó: HBN-archív
Debrecen – Az országos sportnapilap online kiadása röpítette világgá a hírt csütörtök reggel, miszerint elképzelhető, hogy az egy nappal korábbi, Haladás elleni bajnoki mérkőzésen jogosulatlanul szerepeltették a debreceniek francia támadójukat, Adamo Coulibalyt.

Ismerték a szabályt

A meccset az NB I 15. fordulójában rendezték meg, melyet november 7-ről elhalasztottak. Coulibaly csak november 12-től a Loki játékosa, azonban a szabály szerint a találkozó pótlásának időpontjában kell érvényes játékengedéllyel rendelkeznie egy futballistának.

A portál megkereste a Magyar Labdarúgó Szövetséget, a testület indoklása szerint „a versenyszabályzat VII. fejezetének 33. paragrafusa az irányadó ilyen esetekben, teljes elhalasztott forduló esetén a mérkőzés új időpontjában (és nem az eredetiében) kell érvényes igazolással rendelkeznie a játékosnak. Tehát Adamo Coulibaly pályára léphetett a Haladás–DVSC mérkőzésen”.

A Naplónak Róka Géza, a Debrecen sportigazgatója elmondta, hogy a vonatkozó szabályok értelmében fel sem merülhetett a jogosulatlan játék Adamo Coulibaly esetében. A korábban az MLSZ alkalmazásában is álló sportvezető természetesen tisztában volt vele már a mérkőzés előtt, hogy a kétszeres gólkirály a szabályok értelmében ott lehet a pályán a Szombathelyi Haladás ellen.

HBN