Nincs félnivalójuk a bakonszegi lakosoknak

Bakonszeg – Kisebb szabálytalanságok előfordulnak, ám komoly bűncselekmények nincsenek a faluban.

Az országban annak idején az elsők között jött létre polgárőrség a kis bihari településen. Mai napig aktívan működik, a tagok minden éjszaka járőröznek szerte a faluban.

A polgárőrség támogatását célzó pályázaton két éve nyertek egy autót, amely jelentősen megkönnyíti az egyesület munkáját. Gara Péter polgármester elmondta, az együttműködés a polgár­őrség és az önkormányzat között kiváló, és időről időre igyekeznek javítani a feltételeken a szolgálat akadálymentes folytatásához. – A lakosság is aktívan kiveszi részét a közbiztonság növelésében. Szomszédok Egymásért Mozgalom (SZEM) is működik. Mai napig, ha ismeretlen árusok jelennek meg, és be akarnak menni az idősebbekhez, azonnal szólnak telefonon az önkormányzathoz, mi pedig megyünk, és megkérjük őket, hogy a piactéren áruljanak, ha már azért jöttek.
Kiemelkedően jó

De szerencsére nem sok ilyen eset történt. Azt kell mondanom, hogy a közbiztonság kiemelkedően jó, volt olyan év, hogy egyetlen egy betörés sem volt, persze néha előfordul terménylopás, de ez is nagyon ritka. Ehhez persze szükség van a polgárőrségre is. 70–100 fővel dolgozunk, köztük vagyok én is – mondta a polgármester.

HBN–BR