360 fokos videó: nincs dugó, lehet haladni a belvárosban

Akt.:
360 fokos videó: nincs dugó, lehet haladni a belvárosban
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Helyenként vizsgálják a dupla balra, illetve a dupla jobbra kanyarodás lehetőségének megteremtését.

Szerda délelőtt végigautóztunk Debrecen centrumában az elmúlt napokban egyirányúsított nagy utcákon. Azt tapasztaltuk, hogy szinte mindenütt jelentősen felgyorsult a közlekedés. Forgalmi dugót sehol nem láttunk. A lendület miatt a korábbi „ötletszerű” belvárosi közlekedésnek viszont vége, érdemes fejben előre megterveznünk az utunkat, mert ha a célnál nem figyelünk, és kicsit továbbmegyünk, nehéz visszajutni.

Buszsávban

A szóban forgó útszakaszok mentén parkolni a mélygarázsokban érdemes, ami egyrészt olcsóbb mint a felszínen, másrészt ott mindig vannak szabad helyek. Arról is meggyőződtünk az elmúlt napokban, hogy többen minden bizonnyal még mindig megszokásból vezetnek, ugyanis a forgalommal szemben próbálnak közlekedni.

A polgármesteri hivatal azt közölte, hogy szerintük az egyirányúsított utcákban a fő gondot jelenleg a buszsávban – szabálytalanul – közlekedő személygépjárművek okozzák. Úgy látják, hogy a jelzőlámpák hangolásán jellemzően az egyirányúvá tett utcák által közrefogott terület külső részein kell változtatni, ahol a forgalom be- és kilép az egyirányú területre. A most következő adventi időszakban egyébként is tapasztalható városi többletforgalom nagy próbája lesz a forgalmi rendnek – tették hozzá. Azt is megtudtuk, hogy bizonyos csomópontokban vizsgálják a dupla balra, illetve a dupla jobbra kanyarodás lehetőségének megteremtését.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Végül megköszönték a közlekedők eddigi türelmét, s arra hívták fel a figyelmet, hogy a tájékozódásban a WAZE nevű ingyenes közlekedéstervező applikáció is segíthet.

Legkésőbb március végén

Mivel az egyirányúsított utcák környékén, járdáin még többfelé dolgoznak, arra is kíváncsiak voltunk, hogy azok a munkák mikor érnek véget. A polgármesteri hivataltól úgy tudjuk, hogy – amennyiben az időjárás engedi – ezzel december 20-ra lesznek készen a kivitelezők. Ha az időjárás akadályoz, tavasszal folytatják a területrendezéseket. Balesetveszélyes burkolat, gödör viszont addig sem maradhat. A projekt végleges befejezési határideje, tehát – a 8 kilométer kerékpárút megépítésével, kijelölésével együtt – 2018. március 26.

HBN–OCsForrás: Médiacentrum Debrecen
Debrecen - Az átalakított szakaszok teljes hosszán életbe lépett az új forgalmi rend kedd délután. November 28-án, kedden délután elkészült a kivitelező az utolsó, Széchenyi utcai szakasszal is. Így a teljes hosszon, tehát a Széchenyi – Kossuth, valamint a Szent Anna – Miklós utcákon egyirányú le...

Forrás: Médiacentrum Debrecen
Debrecen - Utolsó üteméhez érkezett a belvárosi egyirányúsítási program. Animációs filmen tekinthetik meg, hogyan változik a közlekedés Debrecen szívében. Az Új Főnix Terv egyik legfontosabb programja a közlekedés feltételeinek fejlesztése. Az átfogó közlekedés szervezési program összefüggő konce...

belvaros3_
Debrecen - Már csak néhány nap és alaposan megváltozik a forgalmi rend Debrecen belvárosában. Egy autóban elhelyezett kamerával végigjártuk az egyirányúvá váló Széchenyi- és Kossuth utcát, majd a szintén egyirányúvá alakuló Szent Anna - Miklós utcák felé vettük az irányt. Igyekszünk bemutatni a már ...