Nincs „bebetonozva” a műanyag vécétető

Nincs „bebetonozva” a műanyag vécétető
A „városban dúló” eljárás egyik példájaként hozza fel a sportcsarnok előtti vécétetőt az Észak Agora egyik levelezője, Kishonthy Zsolt művészettörténész.

A következőket írta kedden:

Tegnap a Miskolci Galéria Téli tárlat zsűrije közben (a képzőművészet mellett) szóba kerültek építészeti problémák is. A zsűri tagjai megkértek arra, írnám meg az Agórára: amilyen hamar csak lehet, távolítsák el a sportcsarnok előtti nyilvános WC-k lejárataira nemrég elhelyezett műanyag tetőket. A tökéletesen funkciótlan (a levezető lépcső nem egy buszmegálló, ahol ácsorognának az emberek), a tájba és az épülethez nem illő, primitív vasszerkezetre helyezett esővédő csak egy újabb felesleges pénzkidobás. Jellemzője a városban dúló, mindenféle haszontalan ötletet azonnal felkaroló és megvalósító, azt sem hatásában, sem minőségében, sem elfogadottságában nem vizsgáló eljárásnak. (A szakemberekből álló zsűri tagjai hasonló véleményen voltak a mozgáskorlátozott rámpa, a fenyőkivágás fölöslegességének tekintetében is.)”

A levelet Kishonthy Zsolton kívül aláírta Horváth Kinga Kavecsánszky Gyula Varga Éva. Kishonthy Zsolt még hozzáfűzte: „Petneky Áron csak a mai napon tekinti meg kérésünkre a remek létesítményt, így tegnap még nem tudott véleményt formálni róla.”

A levelet olvasta Orosz Lajos alpolgármester is (aki szintén fent van az Agorán), és a következőket mondta lapunknak:

Köszönöm Kishonthy Zsoltnak és a levél többi aláírójának az észrevételt, a kritikát. Jelzésük alapján meg fogom vizsgáltatni, hogy mit lehet tenni, és meggyőződésem, hogy a műanyagtető nem marad ott sokáig. Most erre volt lehetőség. Hozzáteszem: a teret, amelyet szeretnék, szeretnénk élővé tenni, Rudolf Mihály tervezte. Igaz, a vécétető más kategória, az nem az ő kompetenciája, nem az ő felelőssége. A vécét üzemeltető városgazda kht-val megkeressük a jó megoldást.”