Betört a házba, de Nílus kiszagolta

Akt.:
Betört a házba, de Nílus kiszagolta
© Illusztráció: Getty Images
Nagyhegyes – A hajdúszoboszlói rendőrök szolgálati kutya segítségével azonosították, majd elfogták azt a nagyhegyesi férfit, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy házba.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy nagyhegyesi nő 2015. szeptember 6-án 22 óra körüli időben bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy a szomszédos, lakatlan családi házban fényt lát. A rendőrök a bejelentést követően a helyszínre mentek, ahol betörésre utaló nyomokat találtak és megállapították, hogy a házból eltulajdonítottak egy keverőtárcsás mosógépet. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság munkatársai adatgyűjtést végeztek és szolgálati kutyát alkalmaztak. A Nílus névre hallgató eb szagot fogott, amelynek eredményeként megtalálták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható K. Lászlót. A nyomozók a 38 éves férfit elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –