Sport

2013.03.08. 18:45

Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Dél-koreai aranyérmek 1500-on

Debrecen, 2013. március 8., péntek (MTI) - A férfiaknál és a nőknél is dél-koreai diadallal zárult az egyéni 1500 méteres versenyszám pénteken, a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság első napján.

Debrecen, 2013. március 8., péntek (MTI) - A férfiaknál és a nőknél is dél-koreai diadallal zárult az egyéni 1500 méteres versenyszám pénteken, a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság első napján.

A férfiaknál Szin Da Vun, a nőknél Park Szun Hi győzött a döntőben, s mindkét nemnél kettős dél-koreai siker született.

A férfiaknál az elődöntőből könnyedén jutott tovább a címvédő dél-koreai Noh Dzsink Ju, hozzá honfitársai, Szin Da Vun és Kim Jun Dzse mellett két kanadai és egy japán korcsolyázó csatlakozott. A fináléban először Charles Hamelin állt az élre, a koreaiak azonban addig taktikáztak, amíg sikerült őt a harmadik helyre visszaszorítaniuk. Először Da Vun ment el Hamelin mellett, s bár az utolsó körökben már szorosan követte őt Jun Dzse, a győzelmet nem engedte ki a kezéből.

A női elődöntőkből egyetlen európai versenyzőnek, a szám Európa-bajnokának, Elise Christie-nek sikerült bekerülnie a fináléba, ahol két dél-koreai, két kanadai, illetve egy-egy kínai és japán riválissal kellett megküzdenie. A döntőben Christie a rajt után azonnal az élre állt, ám az ázsiaiak csak a táv feléig hagyták őt vezetni. A két dél-koreai jól összedolgozva, kiváló taktikával átvette a vezetést, s végig feltartotta a szám világcsúcstartóját, a kínai Jang Csout, akit ráadásul a versenybírók utólag kizártak, mert szabálytalannak ítélték az egyik megmozdulását.

A férfiaknál 48, a nőknél 42 korcsolyázó állt rajthoz a pénteki 1500-as versenyben.

Pénteken még a női váltók elődöntőjét rendezik meg.

Eredmény

1500 m:

férfiak, világbajnok:

---------------------

Szin Da Vun (Koreai Köztársaság) 2:27.062 perc

2. Kim Jun Dzse (Koreai Köztársaság) 2:27.101

3. Charles Hamelin (Kanada) 2:27.209

...31. Liu Shaolin Sándor

Knoch Viktort kizárták

nők, világbajnok:

-----------------

Park Szung Hi (Koreai Köztársaság) 2:23.634 perc

2. Sim Szuk Hi (Koreai Köztársaság) 2:23.755

3. Marianne St-Gelais (Kanada) 2:24.694

...25. Heidum Bernadett

...28. Keszler Andrea

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!