NI: harmincszoros létszám­növekedés 12 év alatt

A munkaerő-fejlesztésről tartottak sajtótájékoztatót a National Instrumentsnél
A munkaerő-fejlesztésről tartottak sajtótájékoztatót a National Instrumentsnél - © Fotó: Fejes Márton
Debrecen – A National Instruments ma már a szolgáltatóiparban is az egyik legnagyobb a városban.

  • A National Instruments Hungary Kft. 2001-ben 200 emberrel és egy gyártósorral kezdte meg működését, ma pedig már 14 részlegben több mint 1200-an dolgoznak az amerikai érdekeltségű cégnél.
  • Ezt Ábrahám László ügyvezető mondta el azon a hétfői sajtótájékoztatón, melyen Ellen O’Dwyer bejelentette, hogy az irányításával működő Shared Services Központban pedig 12 év alatt harmincszorosára emelkedett a létszám, s jelenleg 210 dolgozójuk van.
  • Ennek eredményeként 17 nyelven 22 országnak nyújtanak támogatói szolgáltatásokat. Csak idén mintegy száz új munkavállalót vettek fel, és szombaton újabb toborzót tartanak a Fórum bevásárlóközpontban. Más állásbörzéktől eltérően ott azonnali állásajánlatot kapnak a követelményeknek megfelelők – mint a tavaszi alkalommal, ahol 50-en kerültek így a céghez.

A város újkori történelmében az NI zászlóshajója a gazdaságfejlesztésnek – jelentette ki Barcsa Lajos alpolgármester az amerikai érdekeltségű cégnél tartott hétfői sajtótájékoztatón. Hozzátette, jóllehet az elmúlt években megsokszorozta dolgozói létszámát, ám továbbra sem áll meg a fejlesztésben, amit mutat a szombati toborzó akciója.

A siker összetevői

A texasi központú vállalat ügyvezető igazgatója, Ábrahám László elmondta, az idén eddig felvett százhoz további száz dolgozót szeretnének felvenni, s munkavállalóik összlétszáma már meghaladja az 1200-at, a 2001-es 200-zal szemben. Ekkora mértékű növekedéshez részben a dolgozóik szakmai tudása, odaadása, egészséges ambíciója, másrészt az egyetem kellett az onnan érkezők nyelvi sokszínűségével. Sikereikhez sok támogatást kaptak a várostól, illetve a kormánytól is, utóbbival kötött megállapodásuk alapján 210-zel bővítik a létszámukat.

Ez alapján elmondható, az NI jó helyen van Debrecenben, a fejlődéséhez minden adott a városban”

– tette hozzá.

A cég shared services központjának (ssc) vezetője, Ellen O’Dwyer arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a 12 éve mindössze hét emberrel indult központ ma már több mint 200 dolgozója nyújt általános, logisztikai, valamint pénzügyi és humánerőforrás-szolgáltatást az ügyfeleiknek. Hozzátette: a szombati Karrier és Magánélet – Nálunk nem kell választanod! elnevezésű állásbörzéjükön akár azonnal újabb munkavállalók csatlakozhatnak hozzájuk.

HBN–ÉP