NHL-t megjárt jégkorongozót szerződtetett a Fehérvár

Budapest, Székesfehérvár – A kanadai Scott Timmins a következő idényben a Fehérvár AV19 jégkorongozója lesz.

A 29 éves center megszerzését szerdán jelentette be a székesfehérvári egyesület.

A klub honlapja kiemelte: a csatár a Florida Panthers színeiben 24 mérkőzést játszott az észak-amerikai ligában (NHL), míg hat szezonon keresztül az ugyancsak tengerentúli AHL-ben szerepelt, ahol 345 találkozón 150 pontig jutott. Európai pályafutását a német bajnokságban kezdte a Straubing Tigersnél, Székesfehérvárra pedig a Dornbirn Bulldogsból érkezik, amely a fehérváriakhoz hasonlóan az osztrák jégkorongligában (EBEL) szerepel.

Timmins a klub honlapjának elmondta: úgy érezte, új kihívásokra van szüksége. A fehérváriak részéről Hannu Järvenpää vezetőedzővel, illetve Szélig Viktor szakmai igazgatóval beszélt, és az egyeztetések során végig az volt az érzése, hogy nagyon szeretnék ők a csapatukban tudni.

A fehérváriak a legutóbbi idényben a hatodik helyen végeztek az alapszakaszban, így a középszakaszban a felsőházban szerepeltek, majd a negyeddöntőben búcsúztak. A Dornbirn a kilencedik helyen zárta az alapszakaszt, a középszakasz alsó házában viszont utolsó lett.

A Fehérvár AV19 kedden jelentette be, hogy szerződést hosszabbított Sárpátki Tamással. A válogatott tagjaként az április végén rajtoló nurszultani divízió I/A világbajnokságra készülő 24 éves támadó a következő két idényben is a székesfehérváriak játékosa lesz.

– MTI –