NGM: nem tárgyalt a kormány a lakáskiadás adóztatásáról

Budapest – Nem tárgyalt a kormány a lakáskiadás adóztatásáról – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel szerdán.

A tárca közleményében úgy fogalmazott: a lakáskiadásról szóló állítólagos adóelképzelésekről a sajtóban megjelent hírekre reagálva a NGM leszögezi, hogy a kormány kedden az adócsökkentés és otthonteremtés költségvetéséről tárgyalt. Semmilyen más, a sajtóban felhozott javaslat nem szerepelt a napirenden, ilyen irányú javaslatot a kabinet nem támogatott.

A Magyar Idők szerdai számában Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosára hivatkozva arról írt, hogy hamarosan a kormány elé kerül, majd a Nemzetgazdasági Minisztérium április végén, az adótörvény-változásokkal együtt terjeszti az Országgyűlés elé azt a jogszabályt, amelynek célja, hogy egyértelmű kereteket szabjon a magán- vagy turisztikai célú ingatlan-bérbeadások feketézéssel érintett piacán. A lakásbérbeadókra, illetve a turisztikai céllal ingatlant hasznosító magánszemélyekre, cégekre vonatkozó, egymástól eltérő szabályokat felülírják majd az egységes új előírások.

– MTI –

Címkék: , ,