Helyi közélet

2016.01.25. 12:22

Még zöldebb lett az egyetem

Debrecen - Javított pozícióján a zöld egyetemek világrangsorában a Debreceni Egyetem, mely idén is bekerült a 200 legkörnyezetbarátabb intézmény közé.

Debrecen - Javított pozícióján a zöld egyetemek világrangsorában a Debreceni Egyetem, mely idén is bekerült a 200 legkörnyezetbarátabb intézmény közé.

A tavalyi 188. helyéről a 182. helyre lépett előre a Debreceni Egyetem az UI GreenMetric által január 22-én közzétett legfrissebb világranglistán, mely az egyetemek zöld mérőszámai alapján készült.

A 407 egyetemet összehasonlító világrangsor elkészítéskor az intézményeket többek között az alapján állították sorrendbe, hogyan aránylik a campus területéhez a zöldfelületek nagysága, mennyire törekszenek a klímaváltozás hatásainak csökkentésére, a víz védelmére, az egyetemen keletkezett hulladék újrahasznosítására vagy a papír, illetve a műanyag használatának csökkentésére.

Mások mellett vizsgálták, hogy egy átlagos napon hányan járnak kerékpárral az egyetemre, közlekedik-e busz a campusok között, és vannak-e a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal foglalkozó hallgatói szervezetek, illetve erre irányuló kurzusok, kutatások, publikációk.

A Debreceni Egyetem mindezek alapján elmondhatja magáról, hogy „zöldegyetem”, hiszen nemcsak, hogy újra felkerült a listára, de még javított is pozícióján.

A felmérés eredménye az alábbi linkre kattintva érhető el.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában